USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Новий міністр аграрної політики Коваль живе в квартирі майже за 18 млн гривень, яка належить тещі-пенсіонерці, – розслідування

Теща купила квартиру в липні 2021 року, коли зять працював у Рівненській ОДА
Віталій Коваль
Віталій Коваль
Джерело: відкриті джерела

Новопризначений міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль живе в київському ЖК преміумкласу у квартирі площею 170 кв. м, що належить його тещі, яка, ймовірно, не могла придбати таку нерухомість, адже є звичайною пенсіонеркою. Журналісти видання "Слідство.Інфо" довідалися, що жінка придбала житло, коли зять працював у Рівненській ОДА.

Як відомо, на початку вересня Коваля призначили новим міністром аграрної політики та продовольства. До цього чиновник менше ніж рік очолював Фонд держмайна. Раніше ще був головою Рівненської ОДА протягом чотирьох років.

Розслідувачі з'ясували, що нині міністр проживає у квартирі, яка належить його тещі, біля Голосіївського парку у Києві. Ця оселя могла коштувати 17,7 мільйона гривень.

"З декларації Коваля випливає, що з серпня 2023 року його дружина орендує квартиру у своєї матері Галини Петрівни Баранюк. У цьому помешканні проживає вся сім’я міністра. А теща купила квартиру в липні 2021 року", – кажуть розслідувачі.

Статки тещі-пенсіонерки

Виявилося й те, що 69-річна Галина Баранюк все життя мешкає у Чернівцях. Нині жінка пенсіонерка, яка раніше працювала бухгалтеркою на різних підприємствах міста. Журналісти дізналися, що протягом 2014–2020 років Галина Баранюк разом заробила 495 тисяч гривень. Тобто в середньому її щомісячний дохід протягом цих років становив 6 тисяч гривень на місяць.

"Жінка не продавала об’єктів нерухомості, які могли б дозволити їй у 2021 році купити квартиру у Києві за 17,7 мільйона гривень. Тож звідки у пані Галини такі гроші на житло, жінка у відповідь журналістам кинула слухавку", – додають розслідувачі.

Водночас кажуть, що теща міністра придбала квартиру за десятки мільйонів саме тоді, коли він працював головою Рівненської ОДА. А за рік до цього призначення у Коваля було понад 1 мільйон 300 тисяч гривень боргів та податкових зобов’язань.

Разом тим журналісти "Четвертої влади" в коментарі розслідувачам повідомили, що на той час посадовець заробляв понад 8 тисяч гривень у місяць, керуючи ТзОВ "Санако" та ТзОВ "ВВВ Монтаж". І коли прийшов працювати в Рівненську ОДА, то фірма "Рівнеавтошляхбуд" стала забирати практично все експлуатаційне утримання та ремонт доріг на Рівненщині.

Також журналісти говорять про зв'язок фірми Коваля "ВВВ Монтаж" та "Рівнеавтошляхбуд". З приходом Коваля до влади остання почала отримувати багатомільйонні підряди.

"Оскільки знайдена розслідувачами квартира могла коштувати 17,7 мільйона гривень, за розслідування походження майна мають взятися антикорупційні органи. Загалом приховування майна, вартість якого перевищує 10 мільйонів гривень, є тяжким злочином. Покаранням за такі дії може бути до 10 років позбавлення волі", – констатують розслідувачі.

Раніше ми повідомляли, що заступник начальника Головного управління Національної поліції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневій квартирі у столичному ЖК площею 220 квадратних метрів. Елітний пентхаус належить його тещі, яка з 1998 року офіційно заробила 100 гривень, а у 2014 році вийшла на пенсію.

Читайте також:
Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті