USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

В України є план перемоги у війні, але потрібно більше зброї, – Умєров

За словами міністра, у плані на перемогу вирішальним є час, який іде на коливання союзників
Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров

Джерело: відкриті джерела

В України є план перемоги у війні проти Росії, але для цього їй потрібно більше зброї. Про це сказав міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю Fox News.

"Ми можемо перемогти. У нас є план. Ми публічно говоримо, що нам потрібно більше зброї. І коливання з приводу передачі цієї зброї, і коливання щодо надання Україні дозволу (бити по цілях у РФ, – ред.) займає час, а час є вирішальним. Але ми можемо це зробити", – сказав він.

Глава Міноборони запевнив американців, що Україна використовуватиме дозвіл на ураження цілей по Росії на невеликих дистанціях тільки по військових об'єктах.

"Росія вже екскалює цю війну. Вони не рахуються з людьми, тому вони атакують лікарні та інші цивільні об'єкти. Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо вражати тільки військові цілі (в Росії, – ред.). Вони обстрілюють наші міста і критичну інфраструктуру, вбиваючи людей. Тому нам потрібно більше ППО і зброї для захисту наших людей", – додав Умєров.

Новини за темою: Україна може отримати дивізіон протимінних кораблів, – командувач ВМС ЗСУ Неїжпапа
Варто нагадати, що на початку цього року очільник Міністерства оборони заявляв, що Україна має план на 2024 рік, який дасть результат на фронті. 

"Усі кажуть, що краще за наші дії говорять наші результати. Ми робимо все можливе і неможливе, щоб зробити прорив. План-2024 вже є. Ми публічно про нього не говоримо. Він потужний, він сильний, він дає не тільки надію, а й дасть результат у 2024 році", – сказав тоді міністр.

Також ми писали, що у лютому 2024 року більшість українців (57%) вважали, що найважливішим фактором успіху у війні з Росією є належна підтримка Заходу зброєю, фінансами, санкціями.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід