USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

В Україні зростає кількість COVID-госпіталізацій, – головний санлікар

При цьому фіксується зниження показників вакцинації
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела
В Україні зростає кількість госпіталізацій пацієнтів з COVID-19, при цьому показники вакцинації впали через війну. Про це в ефірі телемарафону заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Продовжуємо реєструвати COVID-19 та випадки, що закінчилися летально. Протягом останнього тижня ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізацій на 14%, ніж тижнем раніше. За останній тиждень до лікарень потрапили майже три тисячі українців", – сказав він.

Вмирають у більшості випадків пацієнти віком від 60 років. При цьому, за словами головного санлікаря, показники вакцинації проти коронавірусу сильно впали в основному через питання безпеки під час війни.

"За останній тиждень проведено близько 47 тис. вакцинацій, це досить низький показник. Люди переважно отримують саме бустерні дози вакцинації. Це саме ті свідомі громадяни, які приходять до пунктів вакцинації та отримують повний курс", – зазначив він.

Наразі, за словами Кузіна, дефіциту вакцин в Україні немає. До того ж у регіони вже розподілено 125 тис. доз для вакцинації дітей до 17 років.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу сколихнула світ на початку 2020 року. Вже навесні COVID-19 дістався й України. У більшості держав були запровадженні карантинні обмеження. І хоча повномасштабне вторгнення РФ в Україну значно знизило увагу в нашій країні до цієї хвороби, коронавірус нікуди не зник.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, пік нової хвилі коронавірусної хвороби очікується у січні. 

А уряд України продовжив карантин, запроваджений через пандемію COVID-19, до 30 квітня 2023 року.

Читайте також:
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський