USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні значно подорожчають сервісні послуги МВС

Більшу суму доведеться платити вже з 1 січня
водій
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уряд підвищив вартість низки сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ з 1 січня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Зокрема, з 1 січня 2024 року підвищується вартість послуг територіальних органів із надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ:

  • видача посвідчення водія на право керування транспортними засобами підвищилася з 26 до 230 гривень;
  • прийом теоретичного іспиту – з 13 до 250 гривень;
  • прийом практичного іспиту – з 13 до 420 гривень.

А також реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію або її формуванням в електронній формі та присвоєнням буквено-цифрової комбінації номерних знаків з їх видачею або без неї, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок – з 200 до 350 гривень.

Про зміни повідомили у постанові КМУ №1386 від 27 грудня. Вона вносить зміни до "Переліку платних послуг, що надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, та розміру плати за їх надання".

Крім того

З 1 січня 2024 року змінюються суми збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкових авто на території України.

Розмір збору залежить від суми прожиткового мінімуму, який з 1 січня становить 3028 гривень.

Збір сплачується на бюджетні рахунки, відкриті в органах Державної казначейської служби України, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в сервісних центрах МВС. Номери рахунків можна дізнатися на сайті ДКСУ в розділі Діяльність/Реквізити дохідних рахунків.

Читайте також:
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год