USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україні винесли перший вирок за організацію псевдореферендумів

Організаторку псевдореферендумів на Херсонщині ув'язнили на п'ять років
Ув‘язнили
Джерело: відкриті джерела

В Україні суд виніс перший вирок за організацію псевдореферендумів на півдні України. Так, жительку Херсонщини ув'язнили на п'ять років, повідомляє СБУ.

Правоохоронці встановили, що мешканка селища Новоолександрівка (Херсонська обл.) ще на початку повномасштабної війни РФ проти України підтримала російських окупантів.

Після захоплення населеного пункту вона добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації, де виконувала завдання щодо організації та проведення "референдуму".

Для цього вона формувала "реєстри виборців" на території району, закликала людей прийти на "дільниці" та "проголосувати" на користь Росії. Колаборантка сама приходила в домівки і вимагала від людей поставити потрібну "відмітку в бюлетенях".

Однак в жовтні після звільнення правобережної частини Херсонщини співробітники СБУ затримали колаборантку. 

Нещодавно суд визнав жінку винною за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

"Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй покарання у вигляді п'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом, строком на 10 років", – додали в спецслужбі.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський призупинив громадянство низки священників УПЦ МП. 

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість