USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україні видали першу ліцензію на роботу в бойових умовах з наркотичними засобами та прекурсорами

Ця ліцензія дозволяє регульовано отримувати необхідні лікарські засоби для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям на догоспітальному етапі
ЗСУ
Воїн ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

В Україні видали першу ліцензію на роботу в бойових умовах з наркотичними засобами та прекурсорами. Міністерство оборони та Держлікслужба домовилися про співпрацю, зазначили в пресслужбі МОУ.

Відтепер представники Міноборони долучаються до робочої групи, яка розглядає питання надання дозволу військовим частинам використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори.

"Минулого тижня видали першу ліцензію на роботу в бойових умовах з наркотичними засобами та прекурсорами. Ця ліцензія дозволяє регульовано отримувати необхідні лікарські засоби для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям на догоспітальному етапі", – пояснила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Посадовиця каже, що посилення співпраці з Держлікслужбою дозволить ефективніше запустити нову систему й врегулювати обіг наркотичних засобів.

Наркотичні ліки можна ввозити в Україну без рецепта

В Україні змінилися правила ввезення лікарських засобів, у тому числі і тих, що містять наркотичні засоби чи психотропні речовини. Тепер їх можна ввозити не лише на підставі рецептів, а й на підставі інформаційної довідки.

З 29 грудня 2023 року громадянам дозволили ввозити в Україну лікарські засоби, у тому числі такі, що містять наркотичні засоби чи психотропні речовини, не лише на підставі рецепта на лікарський засіб, як було раніше, а й на підставі інформаційної довідки.

Печатка закладу охорони здоров'я на вказаних документах відтепер не є обов’язковою, а проставляється за її наявності у закладі.

Зазначається, що рецепт або довідка на лікарський засіб має бути видана на ім’я особи, яка їх ввозить. Також документ має містити підпис та печатку лікаря.

Кількість лікарських засобів, що ввозиться, не повинна перевищувати кількості, зазначеної в рецепті.

Новини за темою: В Україні хочуть створити стратегічний запас ліків

Додамо, 21 грудня 2023 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про легалізацію медичного канабісу. За таке рішення проголосували 248 нардепів.

Діяльність з розроблення нових наркотичних засобів або психотропних речовин дозволяється лише з метою їх застосування у медичній практиці з дотриманням законодавства про лікарські засоби або для використання у науковій та науково-технічній діяльності. Детальніше UWN писав тут.

Читайте також:
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів