USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні створили реєстр педофілів: Хто отримає доступ

Нині до реєстру внесли більш ніж 600 злочинців
сайти
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні завершили базовий етап наповнення Єдиного реєстру засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті. Перелік має стати запобіжником від контакту зі злочинцями, поінформували в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Нині за участі ювенальних прокурорів до реєстру внесли дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це більш ніж 600 злочинців. До автоматизованої електронної бази також увійшли ті, чия судимість за злочини знята або погашена.

"Реєстр містить прізвище, імʼя, по-батькові засудженого, дату народження, місце проживання чи перебування, відомості про злочин, за який його було засуджено. Також туди вноситимуть дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання та порушення правил адміністративного нагляду. Окрім правоохоронців, доступ до реєстру отримають директори шкіл і дитячих садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці кажуть, що завдяки цій можливості громадяни зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті.

"І як результат у майбутньому – запобігання злочинності стосовно малолітніх та неповнолітніх. Наразі ювенальні прокурори працюють над подальшим наповненням реєстру", – додали в Офісі генпрокурора.

Раніше

Верховна Рада України підтримала створення Єдиного реєстру педофілів ще у 2019 році. А тестувати його почали у 2021-му.

Новини за темою: На Київщині судитимуть педофіла: Чоловік за гроші брав дітей знайомої для сексуальної експлуатації

Також у 2019 році президент Володимир Зеленський ветував і повернув до Ради із правками законопроєкт про хімічну кастрацію педофілів, після цього його відхилили парламентарі.

Педофіли використовують штучний інтелект для генерації та продажу дитячого порно

Журналісти виявили, що педофіли використовують штучний інтелект, щоб створювати та продавати матеріали про сексуальне насильство над дітьми, які схожі на реалістичні. Про це йдеться у розслідуванні BBC.

Творці таких зображень використовують програмне забезпечення з ШІ під назвою Stable Diffusion, яке призначили для створення зображень для використання в мистецтві чи графічному дизайні.

Ця програма дозволяє користувачам описувати будь-яке зображення, яке вони хочуть, а потім генерує його. Але журналісти BBC виявили, що забезпечення використовують для створення зображень сексуального насильства над дітьми, зокрема зґвалтування немовлят.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот