USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

В Україні 40% банківських відділень готові до потенційного блекауту

Мережа POWER BANKING надаватиме клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації
Банк зможе обміняти валюту
Джерело: відкриті джерела

В Україні 1827 банківських відділень додатково оснащені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку та готові надавати клієнтам фінансові послуги в умовах потенційного блекауту. Про це інформує пресслужба НБУ.

Банківські відділення, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги в умовах потенційного блекауту, розташовані майже у 300 населених пунктах усіх регіонів України.

Що таке POWER BANKING

За ініціативи Національного банку створено мережу POWER BANKING. Це спільна мережа відділень банків по всій Україні, які будуть працювати та надавати клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту.

Відділення спільної мережі забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку, мають посилену інкасацію готівки та додатковий персонал.

В умовах блекауту у відділеннях мережі POWER BANKING для всіх клієнтів буде доступний певний перелік нагальних банківських послуг, а саме:

– отримання готівки (в банкоматах чи в касі);

– платежі, переказ коштів (у касі чи в терміналах самообслуговування);

– обмін валют (у разі наявності готівкової валюти в касі);

– консультації менеджерів з фінансових питань.

Крім того, у відділеннях мережі POWER BANKING запроваджено банкоматний національний роумінг. Його мета надати українцям можливість у банкоматі будь-якого банку мережі зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу. Мапа відділень мережі POWER BANKING регулярно оновлюється на окремій вебсторінці Національного банку, де можна знайти детальнішу інформацію про мережу, перелік її відділень, банкоматний роумінг, поради та відповіді на поширені запитання.

Раніше повідомлялося, що прибуток українських банків скоротився більш ніж у п'ять разів за неповний рік.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні