USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Україні створять ще 15 адаптивних клубів, де люди з інвалідністю, зокрема й ветерани, можуть займатися спортом

Від початку року в країні вже діють 30 таких клубів
адаптивні клуби_4
Адаптивне тренування у воді під керівництвом тренера. Фото надані UWN Благодійним фондом "МХП–Громаді"
Джерело: UWN

В Україні до кінця цього року створять 15 адаптивних клубів, де люди з інвалідністю, зокрема й ветерани війни, можуть займатися спортом. Варто додати, що це не перші такі простори - від початку цього року в Україні діє вже 30 адаптивних клубів. 

"В Україні успішно функціонують понад 30 адаптивних клубів, у яких люди з пораненнями займаються спортом та оздоровчою руховою активністю. Ця ініціатива є важливим кроком до безбарʼєрності та піклування про осіб із бойовим досвідом, осіб з травмами та інвалідністю", - зазначив під час оголошення результатів конкурсу соціальних ініціатив "Час діяти, Нестримні" Матвій Бідний, очільник Міністерства молоді та спорту України.

Тепер же, як говорять організатори конкурсу "Час діяти, Нестримні", ще 15 міст і сіл отримають фінансування в розмірі до 400 тис. грн, залучивши від своїх громад як власний внесок від 200 тис. грн. Очікується, що частину коштів спрямують на придбання спортивного інвентарю, частину – на заробітну плату тренера, решта піде на облаштування простору.

Реалізувати та втілити проєкти обіцяють протягом вересня-грудня цього року.

Новини за темою: Гарантії, пільги та адаптація: Чи легко військовослужбовцям працевлаштуватися після служби і чи готове до цього суспільство?

Додамо, ще у листопаді 2023 року в Україні запустили Всеукраїнський проєкт із підготовки громад до повернення ветеранів та ветеранок у цивільне життя. 

Організатори кажуть, що одним із головних завдань проєкту є інформаційно зламати міфи про ветеранів, змінити дизайн мислення голів громад для того, щоб вони бачили перспективу у людях, які повертаються з фронту. Так, у ході проєкту 100 голів громад та старост сіл з усієї України пройдуть навчання з розробки та реалізації ветеранських політик. Проєкт триватиме рік.

Також в Україні презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів. Метою цього проєкту є посилення ветеранів через бізнес, підтримка їхньої підприємницької діяльності та адаптація до мирного життя.

.

*Інформація щодо адаптивних клубів надана ексклюзивно для UWN Благодійним фондом "МХП–Громаді".

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024 Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок