USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні створили інтерактивну карту ветеранських бізнесів: Для чого вона потрібна?

З міркувань безпеки бізнеси, які працюють близько до зони бойових дій, на карті не позначають
Бізнес
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів. Метою цього проєкту є посилення ветеранів через бізнес, підтримка їх підприємницької діяльності та адаптація до мирного життя.

Його ініціаторами стали Український ветеранський фонд, агентство нерухомості ЛУН та сервіс таксі Uklon. На одній платформі фахівці зібрали бізнеси, запущені в різних регіонах України ветеранами та їхніми сім'ями. 

"Ми бачимо майбутнє України таким, де ветеранів поважають і де ветеранський бізнес має преференції не винятково в економічному чи податковому полі – він має преференції безпосередньо користувачів. Коли обирають між кількома бізнесами, нам хочеться, щоб люди надавали перевагу тим бізнесам, які засновані ветеранами. Зокрема для цього, для популяризації ідеї того, що ветерани, а вони відкривають надзвичайно чудові бізнеси, і популяризації ідеї, щоб звертали увагу, хто є засновником цього бізнесу, ми створили зокрема цю карту", – наголосив маркетинг-директор ЛУН, амбасадор Українського ветеранського фонду Денис Суділковський.

За словами в.о. виконавчої директорки Українського ветеранського фонду Мінветеранів Руслани Величко-Трифонюк, всі бізнеси, які представлені на мапі, є верифікованими.

"Шляхом того, що Український ветеранський фонд надає підтримку фінансову, ми як державна установа відповідно перевіряємо і фінансові звіти і інші звіти по цих бізнесах. І відповідно ми можемо засвідчити, що це бізнес, який працює, надає якісні послуги, і бізнес, який дійсно належить ветеранам, тому що ми як держава проглядаємо і установчі документи, і абсолютно всі інші статуси", – наголосила вона.

Надалі карта буде постійно наповнюватися. Наразі серед проєктів переважає сфера харчування. Набирає обертів також сфера оборонно-промислового комплексу. 

"Це закономірно, адже ветерани набули профільних знань, які застосовують у цивільному житті та продовжують допомагати побратимам", – зазначають в Міністерстві ветеранів.

Ознайомитися з картою ветеранського бізнесу можна за посиланням. Згодом вона стане доступною і в додатку Uklon.

З міркувань безпеки бізнеси, які працюють близько до зони бойових дій, наразі не маркуються.

Раніше ми повідомляли, що підприємці знову можуть реєструвати бізнес на Google-картах.

З квітня 2022 року ці функції були заблоковані для українських користувачів з безпекових міркувань.

Читайте також:
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітніх. В Українському ветеранському фонді пояснили причини В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітніх. В Українському ветеранському фонді пояснили причини