USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

В Україні склалася загрозлива ситуація з COVID-19, – імунолог

В тиждень помирає від 50 до 70 людей
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В країні склалася загрозлива ситуація з COVID-19. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив імунолог, дитячий інфекціоніст, голова Національної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій.

Він зазначив, що від коронавірусної інфекції в тиждень помирають десятки людей.

"Ситуація загрозлива. Ми не знаємо реальної ситуації. Ми керуємося офіційними даними – це є точно. В тиждень помирає від 50 до 70 людей від підтвердженого COVID-19", – сказав Лапій.

За його словами, йдеться про людей, про яких відомо медикам, і це люди віком понад 60–70 років.

"Про яких не знаємо, вони в статистику не потрапляють. Але з цих 50–70 людей 90 відсотків люди віком понад 60 років, з яких переважна більшість понад 70 років", – пояснив він.

Своєю чергою голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький розповів, що приріст хворих на коронавірус сягає тисяч інфікованих на тиждень.

"Ми маємо різке зростання кількості хворих на COVID-19. Якщо порівнювати позаминулий тиждень і минулий тиждень – це приріст 3000 людей, які захворіли на COVID-19", – зазначив він.

При цьому, за його словами, темпи вакцинації різко впали.

"Минулого тижня – всього 47 тисяч вакцинованих людей. Притому що вакцина є в наявності. Сьогодні на складах України – близько восьми мільйонів доз вакцини. Це вакцина, яка адаптована до штаму "Омікрон", який сьогодні вирує в Європі та Азії", – додав Радуцький.

З одного боку, збільшується кількість хворих у світі, з іншого – "Омікрон" – це той штам, який вже зрозумілий, пояснив голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації.

"Тому сьогодні ми маємо значне зниження кількості важких станів захворювання на COVID-19 і відносно невеликий відсоток летальних випадків, які ми сьогодні фіксуємо. Найбільше у людей після 60 років та у людей з хронічними захворюваннями", – наголосив депутат.

Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
В Україні ліквідували ще вісім схем для ухилянтів: Організаторам та їхнім клієнтам загрожує в'язниця В Україні ліквідували ще вісім схем для ухилянтів: Організаторам та їхнім клієнтам загрожує в'язниця