USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

В Україні схвалили план із розмінування с/г земель для проведення посівної

Усього потрібно обстежити 470 тис. гектарів у дев'яти областях
Розмінування Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Україні схвалили план заходів із розмінування сільськогосподарських земель для проведення посівної. Про це, як пише Урядовий портал, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

На засіданні Національного органу з питань протимінної діяльності доведено спрощений порядок отримання дозволу на виконання вибухових робіт під час розмінування та використання вибухових матеріалів операторами протимінної діяльності на період дії воєнного стану.

Крім того, опрацьовано процедури щодо визнання іноземних документів із кваліфікації фахівців з розмінування та їх відповідність національним вимогам.

"Українська земля в районах, що найбільше постраждали від бойових дій, родитиме та годуватиме людей по усьому світу. Робимо безпечними поля та інші землі для роботи аграріїв", – сказав Резніков.

Першочергово заходи з обстеження та розмінування здійснюватимуться в регіонах, де проблема забруднення територій є найбільш актуальною, а очищення сільгоспугідь – найбільш економічно обґрунтованим.

За попередніми оцінками, в дев’яти областях України (Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Черкаська) потребують обстеження та за необхідності розмінування близько 470 тисяч гектарів земель сільгосппризначення.

Раніше

The New York Times писав, що російські війська націлені на поля України та сільгоспобладнання, щоб заморити українців голодом та зруйнувати одну з найважливіших рушійних сил економіки країни.

Читайте також:
У Міноборони під час аудиту виявили порушення на понад 10 млрд гривень У Міноборони під час аудиту виявили порушення на понад 10 млрд гривень
Повторний огляд обмежено придатних розпочнуть із середини травня, – Міноборони Повторний огляд обмежено придатних розпочнуть із середини травня, – Міноборони
Міноборони оцифрувало дані чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані, – Гаврилюк Міноборони оцифрувало дані чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані, – Гаврилюк
В Міноборони заявили, що вже працюють над законопроєктом про демобілізацію В Міноборони заявили, що вже працюють над законопроєктом про демобілізацію