USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Україні розширили повноваження військкоматів: Як зміниться схема видачі повісток

При цьому ТЦК тепер не відповідатимуть за підготовку і ведення Територіальної оборони
повістка
Джерело: відкриті джерела

Територіальні центри комплектації тепер зможуть розсилати повістки військовозобов'язаним незалежно від того, в якому ТЦК вони стоять на обліку. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України.

Згідно з постановою від 7 квітня, військкомати отримали право сповіщати громадян про мобілізацію і власне призивати:

  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
  • на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);
  • на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву).

Однак повноваження ТЦК не поширюються на військовозобов'язаних і резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки.

Таким чином військкомати зможуть мобілізувати військовозобов'язаного незалежно від того, в якому саме ТЦК він стоїть на обліку.

Крім того, уряд зняв з військкоматів завдання з підготовки та ведення Територіальної оборони.

Раніше 

В лютому Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів.

Також ми писали, що в Україні можуть мобілізувати громадян, яких військово-лікарняні комісії визнали обмежено придатними до служби за станом здоров’я.

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?
Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?