USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

В Україні почали видавати повістки нового зразка: Що саме змінилося

Повістки містять нову назву військкоматів та більший перелік необхідних документів
Повістка нового зразка
Джерело: відкриті джерела

Призовники в Україні почали отримувати повістки нового зразка. Вони мають декілька суттєвих відмінностей від попередніх, розповів начальник Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв.

Що саме змінилось

Головних відмінностей три:

1. Назва. Відтепер в повістках замість військкоматів вказані територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

2. Зміна кількості документів. Тепер крім паспорта, військового квитка і приписного призовник повинен буде пред'явити ще й ідентифікаційний номер.

3. Зміна формулювання відповідальності. В повістці раніше писалось так: "Якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню". Тепер же формулювання звучить наступним чином: "... чекає відповідальність згідно з вимогами чинного законодавства, якщо особа не з’явилася без поважних причин".

Гусєв пояснив, що формулювання відповідальності раніше було юридично неправильним.

"В минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством, через які людина може не прибути в територіальний центр", – додав він.

В штабі командування Сухопутних військ ЗСУ пояснили, що повістку не обов’язково має вручати представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Повістка може бути вручена й іншими посадовими особами, передбаченими законодавством, – як керівником установи, організації та підприємства, де працює призовник, так і керівником ЖЕКу, ОСББ та іншими посадовими особами, які уповноважені територіальним центром комплектування вручати такий документ.

Читайте також:
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства