USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Водопілля у Києві закінчилось, – КМВА

24.05.2023 11:36 229
Рівень води поступово знижується
підтоплення в Києві
Набережна Дніпра у Києві
Джерело: відкриті джерела

Станом на ранок 24 травня рівень води у Дніпрі біля київського моста Метро становить 9233 см (за Балтійською системою висот). В порівнянні з минулим днем, водопілля зменшилося на 6 см, повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

"Затоплення заплави не спостерігається. Небезпеки гідрологічних явищ немає. Фактично цьогорічне водопілля для столиці вже минуло, повінь не завдала місту суттєвої шкоди, аварійних підтоплень зафіксовано не було", – заявив він.

Водопілля станом на початок травня

У Дніпрі в межах Києва ще 6 травня фіксували зростання рівня води. Тоді рівень водопілля збільшився на 5 см, хоча аварійних підтоплень по столиці не фіксували.

В Україні – аномальний зимовий паводок, якого не спостерігали десятиріччями

Цього року в Україні був аномальний зимовий паводок, якого не спостерігали десятиріччями. Про це говорив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі телемарафону.

"У нас аномальний паводок, зимовий паводок, якого ми не спостерігаємо десятиріччями. Такого не було, щоб на початку лютого був паводок. Ми очікували на весняний, але думали, що він буде пізніше", – сказав він.

Другий пік паводку прийшовся на кінець квітня – початок травня.

Передісторія

Сезонний паводок через весняне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг стався на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей. 

У Волинській, Рівненській та Черкаській областях було підтоплено понад 10 тис. га сільгоспугідь. Було порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів. 

Підвищення рівня води фіксували і у трьох областях – Київській, Чернігівській та Черкаській.

На Черкащині рятувальники провели евакуацію в селі Хрещатик. Кілька людей та їхніх домашніх улюбленців вивезли на безпечну територію, а тим, хто вирішив залишитися, рятувальники привезли питну воду, їжу та медикаменти.

З підтопленнями зіткнувся і Київ. Місцеві жителі в мережі ділились кадрами з Дніпровської набережної, де пішла під воду пішохідна ділянка. Також вода вийшла з берегів у прибережній зоні Оболоні та на лівому березі міста.

Читайте також:
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: Солдат-строковик отримав довічне ув'язнення Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: Солдат-строковик отримав довічне ув'язнення