USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні можуть виникнути проблеми із соцвиплатами без допомоги США

Якщо допомоги Сполучених Штатів не буде, доведеться скорочувати видатки держбюджету
гроші
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Якщо Конгрес Сполучених Штатів Америки не зможе домовитися про нову фінансову допомогу для України на наступний рік, то вже в січні 2024 року можуть виникнути проблеми із соціальними видатками. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа, пише Forbes.

"Без допомоги США вже у січні у нас можуть виникнути певні складнощі з видатками у соціальній та гуманітарній сферах", – сказала Підласа.

Проте поки невідомо, про які саме видатки і в яких обсягах йдеться.

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету зазначила, що якщо допомоги Сполучених Штатів не буде, доведеться скорочувати видатки держбюджету, уряд також намагатиметься залучити більше грошей на внутрішньому борговому ринку.

Ще один депутат від "Слуги народу" на умовах анонімності уточив, що за такого сценарію в січні уряд може стикнутися з нестачею 20 млрд гривень на соціальні видатки. 

В Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Україні

Сенат Сполучених Штатів Америки провалив процедурне голосування за законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Документ мав отримати щонайменше 60 голосів для того, щоб його винесли на подальший розгляд. Своє рішення "за" віддали 49 сенаторів, 51 – проголосував проти. 

Законопроєкт передбачав виділення пакета допомоги у розмірі 106 мільярдів доларів. З нього понад 60 мільярдів доларів мали бути виділені Україні. Однак його заблокували через наполягання республіканців на своїх вимогах про посилення заходів із контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову