USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Росії заарештували заступника начальника Генштабу ЗС РФ Шамаріна

Шамарін є заступником начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова
Вадим Шамарін
Вадим Шамарін
Джерело: відкриті джерела

235-й гарнізонний військовий суд у Москві заарештував за звинуваченням в отриманні хабаря в особливо великому розмірі заступника начальника Генштабу Росії генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна. Про це повідомляє російське видання "Комерсант" з посиланням на власні джерела.

Шамарін є заступником начальника Генерального штабу країни-агресора Валерія Герасимова. Джерело видання в правоохоронних органах підтвердило, що у кримінальній справі у російського генерала відбувся обшук. За його результатами Шамаріна доставили на допит до Головного військового слідчого управління Слідчого комітету Росії.

Там його затримали, висунувши обвинувачення в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Після цього 235-й гарнізонний військовий суд заарештував генерала за клопотанням слідства.

"Як і у випадку із заарештованим раніше у справі про шахрайство генералом Іваном Поповим, на сайті суду 22 травня з’явилася картка справи, в якій йдеться про арешт особи із прихованими даними", – зазначається в повідомленні. 

Пізніше пресслужба суду заявила, що Вадима Шамаріна заарештовано на два місяці у справі про одержання хабаря в особливо великому розмірі.

Арешти в Росії

У виданні вказують, що такий високопоставлений російський військовий є не першим, який зазнає кримінального переслідування за останній час. Раніше було затримано та заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова та начальника головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. Обоє звинувачуються в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. 

Щодо Юрія Кузнєцова, то йому інкримінують отримання хабаря на суму 30,5 млн рублів. Тимур Іванов обвинувачується в отриманні 1,185 млрд рублів. 

Крім того, 17 травня у справі про шахрайство було заарештовано екскомандувача 58-ї армії Південного військового округу Івана Попова.

Додамо

Раніше російський диктатор Володимир Путін звільнив із посади секретаря Радбезу Росії Миколу Патрушева і призначив на його місце Сергія Шойгу. А от замість Шойгу на посаду міністра оборони Володимир Путін запропонував призначити Андрія Бєлоусова, який до цього обіймав посаду першого заступника голови уряду РФ.

Теги: Росія
Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації