USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

В Росії заарештували заступника начальника Генштабу ЗС РФ Шамаріна

Шамарін є заступником начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова
Вадим Шамарін
Вадим Шамарін
Джерело: відкриті джерела

235-й гарнізонний військовий суд у Москві заарештував за звинуваченням в отриманні хабаря в особливо великому розмірі заступника начальника Генштабу Росії генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна. Про це повідомляє російське видання "Комерсант" з посиланням на власні джерела.

Шамарін є заступником начальника Генерального штабу країни-агресора Валерія Герасимова. Джерело видання в правоохоронних органах підтвердило, що у кримінальній справі у російського генерала відбувся обшук. За його результатами Шамаріна доставили на допит до Головного військового слідчого управління Слідчого комітету Росії.

Там його затримали, висунувши обвинувачення в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Після цього 235-й гарнізонний військовий суд заарештував генерала за клопотанням слідства.

"Як і у випадку із заарештованим раніше у справі про шахрайство генералом Іваном Поповим, на сайті суду 22 травня з’явилася картка справи, в якій йдеться про арешт особи із прихованими даними", – зазначається в повідомленні. 

Пізніше пресслужба суду заявила, що Вадима Шамаріна заарештовано на два місяці у справі про одержання хабаря в особливо великому розмірі.

Арешти в Росії

У виданні вказують, що такий високопоставлений російський військовий є не першим, який зазнає кримінального переслідування за останній час. Раніше було затримано та заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова та начальника головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. Обоє звинувачуються в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. 

Щодо Юрія Кузнєцова, то йому інкримінують отримання хабаря на суму 30,5 млн рублів. Тимур Іванов обвинувачується в отриманні 1,185 млрд рублів. 

Крім того, 17 травня у справі про шахрайство було заарештовано екскомандувача 58-ї армії Південного військового округу Івана Попова.

Додамо

Раніше російський диктатор Володимир Путін звільнив із посади секретаря Радбезу Росії Миколу Патрушева і призначив на його місце Сергія Шойгу. А от замість Шойгу на посаду міністра оборони Володимир Путін запропонував призначити Андрія Бєлоусова, який до цього обіймав посаду першого заступника голови уряду РФ.

Теги: Росія
Читайте також:
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога