USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В пальне для ЗСУ додаватимуть барвники: Для чого це потрібно?

В результаті нововведення ціна на дизель та бензин не зміниться
дизель
Джерело: відкриті джерела

Постачальників зобов’яжуть додавати фарбники до пального, яке призначене для ЗСУ. Це знизить ризики, пов’язані із його незаконним продажем. Крім того, визначений колір унеможливить зловживання щодо змішувань пального. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони України.

Зазначається, що в дизельне пальне буде додано фарбник яскраво червоного кольору, а бензин фарбуватимуть зеленим.

"Постачання такого маркованого пального Міноборони планує налагодити вже наступного тижня. У Збройні Сили України марковане дизпаливо потрапить наприкінці листопада", - кажуть в Міноборони.

Для чого потрібне фарбування?

Маркування дає можливість ідентифікувати та відслідковувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, та зменшує можливість його незаконного продажу, додають у Міноборони.

"Крім того, визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Якість пального для військової техніки має надважливе значення", - наголошують у відомстві.

Промарковане пальне буде неможливо розбавити, щоб колір повністю зник. Навіть якщо його розбавити дуже сильно, дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору.

У Міноборони також зазначають, що в результаті нововведення ціна на дизель та бензин не зміниться.

Правоохоронці вже не раз фіксували махінації із пальним, яке було призначене для потреб наших захисників.

Так, зокрема, на Запоріжжі полковник ДСНС налагодив схему крадіжки та продажу відомчого пального. Об’єми розкрадання були настільки масштабними, що фігуранту довелося облаштувати міні-АЗС просто на території свого маєтку.

Читайте також:
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
Алкоголь та бензин подорожчають: Уряд пропонує підвищити акцизи Алкоголь та бензин подорожчають: Уряд пропонує підвищити акцизи
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень