USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В окупованому Криму пролунали вибухи на полігоні: Що відомо та яка ситуація на півострові?

Окупаційна влада заявила про евакуацію з чотирьох населених пунктів
Крим
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В ніч на 19 липня в окупованому росіянами Криму місцеві жителі чули вибухи. За даними окупаційної влади, детонує склад із боєприпасами на одному з полігонів. Окупаційна влада нібито планує тимчасово евакуювати жителів чотирьох населених пунктів. Про це повідомляє "очільник" окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.

Крім цього, місцевий Telegram-канал зазначив, що на Старокримському полігоні біля села Кринички поцілили по складу боєприпасів й наразі продовжується детонація.

Через це Аксьонов поінформував про можливу евакуацію жителів чотирьох населених пунктів. 

"Із зони, що прилегла до полігона в Кіровському районі, планується тимчасова евакуація мешканців чотирьох населених пунктів – це понад дві тисячі людей. Діє оперативний штаб, на місці працюють всі профільні служби", – йдеться у повідомленні.

Також Аксьонов сказав про перекриття автомобільної траси "Таврида" "у зв'язку з виникненням пожежі на полігоні в Кіровському районі".

При цьому причин виникнення пожежі Аксьонов не вказує.

Вибухи на Кримському мосту

Нагадаємо, що на Кримському мосту зранку 17 липня сталася надзвичайна подія. За даними місцевих ЗМІ, приблизно о четвертій ранку завалилася одна з опор мосту. Попередньо йдеться про 145-ту опору, яка знаходиться ближче до Краснодарського краю.

Згодом було відновлено рух для легкових автомобілів по Кримському мосту після НП. Щоправда, рух здійснюється в реверсивному режимі і лише по одній смузі, повідомив у своєму Telegram-каналі віцепрем'єр РФ Марат Хуснуллін.

Додамо, що під час наради у президента Путіна Хуснуллін доповів, що один проліт автодорожньої частини Кримського мосту зруйнований повністю і не підлягає відновленню. Інший проліт (із другої сторони у напрямку до Керчі) пошкоджено, але загалом він перебуває на опорі.

Двосторонній автомобільний рух Кримським мостом з одного боку, на думку російського чиновника, може бути відновлено до 15 вересня. 

РФ в інциденті, як завжди, звинуватила Україну і назвала НП "терактом".

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням