USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Одеській області викрили ще одну ВЛК на корупції. Підозри виписали й уклоністам

Вартість корупційних "послуг" становила від 7 до 10 тисяч доларів
СБУ викрила на корупції все керівництво районної ВЛК на Одещині_1
Джерело: СБУ

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Національною поліцією України ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації в Одеській області. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Правоохоронці викрили все керівництво однієї з районних військово-лікарських комісій, яке діяло у складі злочинної групи.

"За гроші чиновники "допомагали" військовозобов'язаним "відкосити" від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров'я. Для цього фігуранти "продавали" своїм клієнтам підроблені медичні висновки з наявністю "важких діагнозів". Протягом доби організатори оборудки могли "наштампувати" понад 20 фальшивих меддовідок", – розповіли у спецслужбі.

За даними слідства, для того щоб "пропустити" через місцеву ВЛК тих, хто ухилявся з інших регіонів, чиновники виготовляли для них фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб.

Джерело: СБУ

Вартість корупційних послуг становила від 7 до 10 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості виконання замовлення.

На підставі зібраних доказів голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Також встановлено особи та повідомлено про підозру п'яти чоловікам, які намагалися скористатися "схемою" для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон. Підозру оголошено за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу).

Нагадаємо, в Україні відбудеться перевірка усіх рішень військово-лікарських комісій щодо інвалідності та непридатності до військової служби з 24 лютого 2022 року

Пізніше секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що остаточні результати перевірок правоохоронцями військово-лікарських комісій будуть відомі вже за два-три тижні. 

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні