USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В обхід санкцій: Фінські компанії запідозрили у постачанні до Росії майже 3500 БПЛА

Цю справу передадуть до суду вже цього місяця
дрон безпілотник

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Дві компанії з Фінляндії підозрюють у постачанні  до Росії продукції, яка може потрапляти під санкції Євросоюзу. Про це повідомляє фінська митниця.

За даними відомства, компанії могли експортувати до РФ товарів на суму понад три мільйони євро. Зокрема, йдеться про 3500 дронів.

Фінські митники зазначають, що, згідно з митними деклараціями, вантажі прямували в іншу країну, але є підозри, що вони потрапили в Росію.

Також у відомстві підозрюють, що за компаніями стоїть одна людина. Наразі ж у цій справі є шість підозрюваних.

Як додають у відомстві, справу, яка розслідується за фактом порушення митних правил при обтяжуючих обставинах та експорту військового обладнання, передадуть до суду вже цього місяця.

Раніше ми повідомляли, що фінська компанія експортувала до РФ запчастини до вантажівок на мільйони євро. Зазначалося, що багато експортованих деталей відповідають списку санкційних товарів.

Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW