USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

В Ізюмі Харківської області п'ятеро підлітків госпіталізовані через вибух міни "пелюстка"

Стан постраждалих задовільний, загрози життю немає
Міна
Міна "пелюстка"
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні в місті Ізюм Харківської області семеро підлітків 14–17 років знайшли фрагмент протипіхотної міни "пелюстка". Через необережне поводження вона здетонувала, повідомив голова ОВА Олег Синегубов.

"Внаслідок вибуху всі діти отримали осколкові поранення. Їхній стан задовільний. Проте п'ятеро з них все ж було госпіталізовано в Ізюмську лікарню. Наразі їх життю загрози немає", – додав він.

Через російську агресію понад 40% території України забруднено вибухонебезпечними предметами. Переважна більшість мін, які знаходяться на території країни, ніколи раніше не використовувалися в бойових діях. 

В країні можна виявити протитанкові і протипіхотні міни, міни-пастки, міни-розтяжки, касетні боєприпаси, велику кількість снарядів, що не розірвалися. Широкий їх спектр взагалі не використовувався в бойових діях, а зокрема на сході Харківської області російські війська використовували заборонені міжнародним правом міни. 

Новини за темою: Єврокомісія виділяє 1 мільярд євро на швидке відновлення України

На початок 2023 року вибухонебезпечними предметами забруднена майже третина території України – це понад 174 тисячі квадратних кілометрів. Від початку війни надзвичайники знешкодили понад 320 тисяч вибухонебезпечних предметів, але повне розмінування нашої території затягнеться на багато десятків років.

При виявленні вибухонебезпечних предметів забороняється:

– перекладати, перекочувати з одного місця на інше;
– збирати і зберігати, нагрівати і ударяти;
– намагатися розряджати і розбирати;
– виготовляти різні предмети;
– використовувати заряди для розведення вогню і освітлення;
– приносити в приміщення, закопувати в землю, кидати в колодязь чи річку.

Виявивши вибухонебезпечні предмети, вживайте заходів з їх означення, огородження і охорони знайдених предметів на місці виявлення. Негайно повідомте про це територіальні органи ДСНС та МВС за телефоном "101" та "102".

Теги: Харків
Читайте також:
У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2 У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2
Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова
Кремль хоче перетворити Харків на Кремль хоче перетворити Харків на "сіру зону", непридатну для життя, – The Economist