USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

В Іраку криміналізували одностатеві стосунки: Тепер за це загрожуватиме до 15 років позбавлення волі

Також передбачено покарання і за зміну статі
ЛГБТ
Джерело: відкриті джерела

Парламент Іраку ухвалив закон про кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки з максимальним покаранням у вигляді 15 років ув’язнення. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що таке рішення спрямоване на "відстоювання релігійних цінностей". Цей крок засудили правозахисники як напад на ЛГБТ-спільноту в країні.

Закон спрямований на "захист іракського суспільства від моральної розбещеності та закликів до гомосексуальності, які наздогнали світ".

"Його підтримали в основному консервативні шиїтські мусульманські партії, які утворюють найбільшу коаліцію в переважно мусульманському парламенті Іраку", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що закон "Про боротьбу з проституцією та гомосексуалізмом" забороняє одностатеві стосунки з позбавленням волі на строк від 10 до 15 років, а також передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення не менше семи років для тих, хто пропагує гомосексуалізм або проституцію.

Він також передбачає позбавлення волі від одного до трьох років для тих, хто змінює свою "біологічну стать" або навмисно одягається, як жінка.

У виданні зазначають, що спочатку законопроєкт включав смертну кару за одностатеві акти, але зміни внесли після реакції з боку США та європейських країн.

Також автори додають, до цього "вільно визначені положення про мораль" в іракському кримінальному кодексі використовували для націлювання на ЛГБТ-людей. Також торік основні іракські партії посилили критику щодо прав ЛГБТ-людей, часто на протестах консервативних фракцій спалювали веселкові прапори.

За даними Our World in Data, понад 60 країн запровадили кримінальну відповідальність за одностатеві сексуальні стосунки, а в 130 країнах такі зв’язки є законними, пише Reuters.

Раніше ми повідомляли, що парламент Естонії ухвалив закон про укладення шлюбу між двома повнолітніми особами незалежно від їхньої статі.

Зазначимо, що Естонія стала другою після Словенії країною Східної Європи, де одностатеві пари можуть укладати шлюби.

Теги: ЛГБТ
Читайте також:
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
УПЦ КП нагородила військового, а потім анулювала медаль, дізнавшись, що він гей УПЦ КП нагородила військового, а потім анулювала медаль, дізнавшись, що він гей
Ватикан дозволив благословляти гомосексуальні пари Ватикан дозволив благословляти гомосексуальні пари
Міноборони та Мін'юст підтримують законопроєкт про реєстровані партнерства. Що це означає Міноборони та Мін'юст підтримують законопроєкт про реєстровані партнерства. Що це означає