USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

"КиївПрайд" пройде на вулицях столиці, у Марші Рівності візьме участь пів тисячі осіб

Захід буде закритим і проходитиме за попередньою реєстрацією учасників з міркувань безпеки
КиївПрайд, ЛГБТ, гейпарад, марш рівності
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

За планами організаторів Маршу Рівності, який планується провести у Києві у неділю, 16 червня, участь візьме орієнтовно пів тисячі осіб. Захід проходитиме не в метрополітені, а на вулицях міста неподалік від укриття. Про це заявила голова правління ГО "КиївПрайд" Анна Шаригіна під час брифінгу.

"Щодо кількості учасників, то нами заплановано 500 людей. Це будуть як індивідуальні активісти і активістки, так і організовані колони, а також буде велика присутність дипломатів і представників та представниць міжнародної спільноти", – зазначила вона.

Організаторка заходу заявила, що вони обговорили з поліцією план цього заходу і погодили його маршрут.

"Ми здійснюємо певні заходи безпеки як організатори, зокрема це те, що марш буде закритим (учасники будуть присутніми, – ред.) лише за попередньою реєстрацією. Це також є одним із заходів безпеки", – поінформувала голова правління ГО "КиївПрайд".

"КиївПрайд" не проводитимуть у метро

Серед рекомендацій організаторів маршу – не приходити на нього неповнолітнім особам. За її словами, в організаторів просто фізично немає ресурсів, щоб піклуватися про безпеку неповнолітніх. Шаригіна зазначила, що Марш Рівності цьогоріч не буде проходити у метро. Голова правління "КиївПрайду" уточнила, що він відбудеться на вулицях Києва, але буде проходити неподалік від укриття.

"Разом до рівності та перемоги"

Організаторка поінформувала, що гаслом цьогорічного прайду є фраза "Разом до рівності та перемоги". Шаригіна сказала, що у цій фразі є меседж про те, що українська ЛГБТК-спільнота є частиною українського суспільства, і що представники цієї спільноти так само як і ті, хто не належать до неї, роблять свій вклад у перемогу зокрема.

"З іншого боку, ми маємо потужну спільноту ЛГБТ-військових. Вони не всі відкриті, але ті, хто відкриті, вони так само вийдуть на марш. І ми хочемо, щоб не тільки українське суспільство, але і міжнародна спільнота бачила, що в Україні є ЛГБТК-військові, щоб вони бачили, що... ми маємо ті самі цінності і що українське суспільство та ЛГБТК-спільнота як частина цього суспільства є єдиними у прагненні перемогти РФ", – зазначила голова правління "КиївПрайду".

Однією із цілей цього заходу є додатково зробити Україну видимою на міжнародному рівні і вимагати захисту від РФ: "бо ЛГБТК-спільнота також є частиною українського суспільства і вона також потерпає від російських ракет".

"Однією з цих (причин, – ред.) є те, що публічних заходів, таких, як марш, у Києві не було три роки. Другий аргумент, який мене дуже підштовхує, – це ті люди, які зараз служать, які зараз, можливо, перебувають у окупації, можливо, перебувають у полоні і які причетні до спільноти. І навіть ті люди, які просто перебувають у важких умовах і не можуть дозволити собі боротися за свої права. Особисто я роблю це для тих людей, які не можуть собі дозволити боротися за свої права", – поінформувала Шаригіна.

Що цьому передувало

Наприкінці травня у "КиївПрайді" заявили, що планують провести у Києві перший Марш Рівності за час повномасштабної війни. Організатори запевнили, що Марш Рівності відповідатиме безпековим вимогам і буде узгодженим із владою. Однак названу локацію (київське метро) не погодили з міською держадміністрацією.

У КМДА закликали обрати іншу локацію задля безпеки учасників заходу та пасажирів, оскільки метро є інфраструктурою подвійного призначення. Опісля у "КиївПрайді" заявили, що можуть провести марш і без дозволу міської влади.

Нагадаємо, востаннє такий захід проходив у Києві ще у 2021 році. Він покликаний підтримати права ЛГБТ-спільноти.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття? У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?