USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Влада Києва заборонила проведення Маршу Рівності в метро: Що кажуть організатори

У разі проведення заходу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів
ЛГБТ
Джерело: відкриті джерела

У ЗМІ шириться інформація, що цьогорічний Марш Рівності проведуть у столичному метро. До того ж міська влада виділила на нього кошти.

Що кажуть у КМДА?

У КМДА вже відреагували на це і заявили, що влада Києва не погоджувала проведення Маршу Рівності в метро, а також не виділяла на нього кошти.

Там пояснюють, що Київський метрополітен – об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста. Це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. Щоб не наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів, уникнути можливих провокацій, міська влада не може дозволити проведення Маршу Рівності в метро.

"Заяви, які поширюють деякі Telegram-канали про нібито зупинку руху метро на час проведення Маршу Рівності та виділення на його організацію коштів із міського бюджету, абсолютно не відповідають дійсності і, очевидно, покликані збурити суспільство та дестабілізувати ситуацію в столиці", – йдеться в повідомленні.

З міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію. А у разі проведення заходу, відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів.

Реакція KyivPride

Після реакції КМДА з’явився допис на сторінці KyivPride.

"КиївПрайд" спростовує інформацію, поширену деякими Телеграм-каналами, які пов’язують з недобросовісними політтехнологами. Зокрема, ми наголошуємо, що "КиївПрайд" ніколи не звертався до КМДА із проханням про закриття станцій метро чи виділення коштів з міського бюджету. Ми виступаємо проти втягування "КиївПрайду" в політичне протистояння у столиці", – йдеться в повідомленні.

Організатори заявили, що звернулися до Київської міської військової адміністрації з пропозицією організувати зустріч і погодити різні варіанти проведення Маршу. Проте такої зустрічі не відбулось. 

"Зважаючи на високу ймовірність ракетної атаки, ми дійсно розглядаємо метро як основне та найбільш безпечне місце для проведення Маршу, враховуючи, зокрема, позитивний досвід "ХарківПрайду". "КиївПрайд 2024" може відбутись у метро у тій чи іншій формі і без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену, однак ми як організатори завжди виступаємо за діалог із владою", – додали там.

Що відомо про Марш Рівності?

Востаннє такий захід проходив у Києві ще у 2021 році. Він покликаний підтримати права ЛГБТ-спільноти. Організатори повідомили ЗМІ, що цьогоріч захід проходитиме 16 червня у київському метро, проте там буде не більше ніж 500 людей.

Окрім цього, 9 червня "КиївПрайд" організує благодійний фестиваль. Захід включатиме лекції, дискусії, креативні майстерні, ярмарок українських брендів, психологічні консультації, майстер-класи та музичну програму.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття? У Києві все ще фіксується значне погіршення якості повітря. Як діяти, якщо відчули погане самопочуття?