USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Google Chrome додали нові функції безпеки та продуктивності

Нововведення передбачені для настільних комп’ютерів
google
Джерело: відкриті джерела

У браузері Google Chrome запроваджують нові функції безпеки та продуктивності. Йдеться, зокрема, про більш потужну перевірку безпеки та зручніше упорядкування вкладок. Про це повідомили у блозі компанії.

Безпека користувачів

Зазначається, що перевірка безпеки для Chrome на комп’ютері тепер запускатиметься автоматично у фоновому режимі.

"Ви отримаєте завчасне сповіщення, якщо паролі, збережені в Chrome, зламано, будь-яке з ваших розширень є потенційно шкідливим, ви використовуєте не останню версію Chrome або дозволи сайту потребують вашої уваги. Ці сповіщення відображатимуться в меню з трьома крапками в Chrome, щоб ви могли вжити заходів."

Ви отримаєте завчасне сповіщення, якщо паролі, збережені в Chrome, були зламані, будь-яке з ваших розширень є потенційно шкідливим, ви використовуєте не останню версію Chrome або якщо дозволи на сайті потребують вашої уваги", - йдеться у повідомленні.

Ці сповіщення відображатимуться у браузері в меню з трьома крапками.

Також Chrome скасовуватиме дозволи на відстеження місцезнаходження чи мікрофона для сайтів, якщо користувачі їх давно не відвідували.

"Перевірка безпеки тепер позначатиме, якщо ви отримуєте багато сповіщень від сайтів, з якими ви мало взаємодієте, тож ви можете легко їх вимкнути", - додали в компанії.

Керування продуктивністю

В компанії нагадали, що минулого року запровадили засоби керування продуктивністю, як-от режим заощадження пам’яті, щоб допомогти Chrome на комп’ютері працювати ще плавніше. 

"Нещодавно ми додали додаткові відомості про використання пам’яті ваших вкладок, коли ви наводите на них курсор у режимі заощадження пам’яті, включно з можливістю збереження пам’яті, коли вони стають неактивними", - додали автори. 

Робота із вкладками

Зазначається, що протягом наступних кількох тижнів у Chrome для настільних комп'ютерів можна буде зберігати групи вкладок, щоб мати доступ до них на інших десктопних пристроях і легко відновлювати свої проєкти.

Також в Chrome анонсували впровадження у наступному році нових функцій на основі нової моделі Gemini зі штучним інтелектом.

Раніше ми повідомляли, що Google випустив нову модель ШІ Gemini. Зазначалося, що у найближчі місяці підтримка Gemini з'явиться в пошуковику Google, браузері Chrome і інших сервісах компанії.

Читайте також:
В Україні мобільний інтернет один із найповільніших у світі, – дослідження В Україні мобільний інтернет один із найповільніших у світі, – дослідження
За надсилання образливих повідомлень сексуального характеру у месенджери каратимуть штрафом до 2720 гривень: Закон підписано За надсилання образливих повідомлень сексуального характеру у месенджери каратимуть штрафом до 2720 гривень: Закон підписано
Telegram запускає власну валюту Stars Telegram запускає власну валюту Stars
Google має білі листи сайтів та використовує дані з Chrome для алгоритмів пошуку, – витік документації Google має білі листи сайтів та використовує дані з Chrome для алгоритмів пошуку, – витік документації