USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

В Google Chrome додали нові функції безпеки та продуктивності

Нововведення передбачені для настільних комп’ютерів
google
Джерело: відкриті джерела

У браузері Google Chrome запроваджують нові функції безпеки та продуктивності. Йдеться, зокрема, про більш потужну перевірку безпеки та зручніше упорядкування вкладок. Про це повідомили у блозі компанії.

Безпека користувачів

Зазначається, що перевірка безпеки для Chrome на комп’ютері тепер запускатиметься автоматично у фоновому режимі.

"Ви отримаєте завчасне сповіщення, якщо паролі, збережені в Chrome, зламано, будь-яке з ваших розширень є потенційно шкідливим, ви використовуєте не останню версію Chrome або дозволи сайту потребують вашої уваги. Ці сповіщення відображатимуться в меню з трьома крапками в Chrome, щоб ви могли вжити заходів."

Ви отримаєте завчасне сповіщення, якщо паролі, збережені в Chrome, були зламані, будь-яке з ваших розширень є потенційно шкідливим, ви використовуєте не останню версію Chrome або якщо дозволи на сайті потребують вашої уваги", - йдеться у повідомленні.

Ці сповіщення відображатимуться у браузері в меню з трьома крапками.

Також Chrome скасовуватиме дозволи на відстеження місцезнаходження чи мікрофона для сайтів, якщо користувачі їх давно не відвідували.

"Перевірка безпеки тепер позначатиме, якщо ви отримуєте багато сповіщень від сайтів, з якими ви мало взаємодієте, тож ви можете легко їх вимкнути", - додали в компанії.

Керування продуктивністю

В компанії нагадали, що минулого року запровадили засоби керування продуктивністю, як-от режим заощадження пам’яті, щоб допомогти Chrome на комп’ютері працювати ще плавніше. 

"Нещодавно ми додали додаткові відомості про використання пам’яті ваших вкладок, коли ви наводите на них курсор у режимі заощадження пам’яті, включно з можливістю збереження пам’яті, коли вони стають неактивними", - додали автори. 

Робота із вкладками

Зазначається, що протягом наступних кількох тижнів у Chrome для настільних комп'ютерів можна буде зберігати групи вкладок, щоб мати доступ до них на інших десктопних пристроях і легко відновлювати свої проєкти.

Також в Chrome анонсували впровадження у наступному році нових функцій на основі нової моделі Gemini зі штучним інтелектом.

Раніше ми повідомляли, що Google випустив нову модель ШІ Gemini. Зазначалося, що у найближчі місяці підтримка Gemini з'явиться в пошуковику Google, браузері Chrome і інших сервісах компанії.

Читайте також:
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків
YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами
Пентагон запустив наглядовий сайт стосовно допомоги США Україні Пентагон запустив наглядовий сайт стосовно допомоги США Україні
"Укртелеком" підвищив ціни на послуги інтернету та телефонії