USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Усіх підряд відключати не будуть: У Yasno пояснили, хто може залишитися без світла через борги

Наразі кількість кандидатів на відключення електроенергії становить 70 тисяч осіб
світло
Джерело: відкриті джерела

У Yasno розповіли, за якими критеріями відключатимуть електроенергію боржникам. Кількість тих, хто потенційно може залишитися без світла, становить 70 тисяч осіб, повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко у Facebook.

За його словами, Yasno точно не буде відключати всю Україну.

"Ми працюємо з приватними клієнтами лише в Києві та на Дніпропетровщині. Як відключатимуть постачальники й оператори системи розподілу на решті території України – краще уточнити в них", – зазначив він.

Водночас пояснив, що для відключення споживачів у компанії є чіткі критерії за сумою і "віком" заборгованості.

"Наразі таких кандидатів на відключення понад 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області та їхній загальний борг становить понад 600 млн гривень", – розповів Коваленко.

"Сюрпризів" не буде

Як зазначив гендиректор Yasno, компанія щомісяця сповіщає клієнтів про стан рахунку. Коли плануватимуться відключення, власник житла отримає паперове попередження за 10 днів до відключення, ще за п'ять днів – повідомлення від ОСР.

"Так, Кабмін дозволив відключати. Повірте, у нас є кейси, коли в людини кілька квартир і в одній із них – багатотисячний борг, незважаючи на війну. Абсолютно не розумію, чому пенсіонери можуть платити, а вона – ні", – пояснив Коваленко.

Нагадаємо, починаючи з 30 грудня 2023 року Кабінет міністрів України повернув відключення світла у споживачів за заборгованість за спожиту електроенергію. 

Уряд дозволив відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, що мешкають в регіонах, в яких не ведуться бойові дії та які не знаходяться під тимчасовою окупацією.

Сьогодні в компанії Yasno, яка займається постачаннями електроенергії для 3,5 млн клієнтів в Україні, повідомили, що відключати електрику боржникам почнуть з 29 січня.

Читайте також:
Ситуація з електроенергією буде мінливою протягом всього літа, - Міненергетики Ситуація з електроенергією буде мінливою протягом всього літа, - Міненергетики
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності
Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява