USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Усі кошти з дорожнього фонду будуть перенаправлені на потреби безпеки та оборони

Дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів з резервного фонду уряду України
дорога Львівщина_1
Будівництво дороги
Джерело: Служба автомобільних доріг у Львівській обл.

У 2024 році надходження з державного дорожнього фонду, створеного у складі спецфонду держбюджету, буде спрямовано до загального фонду держбюджету з метою зміцнення армії та посилення оборони держави. Це закріплено змінами до Бюджетного кодексу. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

"Усі кошти з дорожнього фонду на наступний рік (94,7 млрд грн) будуть перенаправлені на потреби оборони, що дозволить мобілізувати усі можливі внутрішні ресурси на цей напрямок. Це не тільки інвестиція у перемогу, але й створення нових робочих місць та підтримка економіки", – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Відповідний ресурс буде сформовано за рахунок акцизів з авто та пального, а також інших платежів, з яких фінансувалося будівництво та ремонт доріг.

При цьому у наступному році дорожня галузь продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключових джерелах.

Залишки коштів, джерелом формування яких були доходи державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не використані в попередні бюджетні періоди (20212023 роки), використовуватимуться для забезпечення невідкладних заходів, пов’язаних з утриманням доріг у зимовий період.

Дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів з резервного фонду уряду України.

Крім того, будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проєктів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів.

Дорожня галузь фінансуватиметься з трьох джерел

Уряд передбачив три джерела для фінансування дорожньої галузі у 2024 році. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

За словами міністра, цими джерелами будуть невикористані кошти дорожнього фонду в 2021–2023 роках, а також міжнародна допомога. При цьому з резервного фонду направлятимуться кошти на дороги, які є важливими для військових.

Теги: Кабмін
Читайте також:
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки
Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації
Хороший соціальний працівник знає, як вирішити будь-який запит, навіть слабо вирішувальний, – Уляна Токарєва Хороший соціальний працівник знає, як вирішити будь-який запит, навіть слабо вирішувальний, – Уляна Токарєва
Зеленський пояснив, чи буде звільняти Шмигаля з посади прем'єр-міністра Зеленський пояснив, чи буде звільняти Шмигаля з посади прем'єр-міністра