USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Уродженка Одеси отримала підозру від СБУ за виправдовування окупантів щодо підриву Каховської ГЕС

Вона ще у 2015 році переїхала до Москви і почала вести прокремлівську пропаганду
Колаборантка Вітязєва
Юлія Вітязєва
Джерело: СБУ

Контррозвідники та слідчі Служби безпеки оголосили підозру уродженці Одеси, прокремлівській блогерші Юлії Лозановій, більш відомій під псевдонімом Юлія Вітязєва. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Деталі

За даними слідства, ще у 2015 році вона переїхала до Москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Вітязєва використовувала всі доступні їй медіамайданчики для публічної підтримки збройної агресії РФ.

Саме вона 6 червня 2023 року однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС. Для цього московська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному Телеграм-каналі, який нараховує майже 100 тис. підписників.

Крім того, Вітязєва регулярно поширює антиукраїнський контент в ефірах російського каналу "Соловьев.live" і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

– ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, правоохоронці задокументували злочинну діяльність ще семи чиновників-колаборантів, які переховуються на тимчасово окупованій території України.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням