USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Уряд виділив ще 5,6 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд

Загалом цього року урядом вже виділено 20 млрд гривень на оборонні споруди
Фортифікаційні споруди
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів виділив ще 5,6 млрд гривень на зведення фортифікацій. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

З них 1,1 млрд гривень виділено для зведення фортифікацій в Донецькій області, понад 1 млрд гривень – для Запорізької області, 1,5 млрд гривень – для Сумщини та 300 і 400 млн гривень – для Миколаївщини та Херсонщини відповідно.

Сюди входить будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, фортифікаційне обладнання оборонних рубежів та улаштування системи невибухових загороджень.

Загалом цього року урядом вже виділено 20 млрд гривень на оборонні споруди. 

Нагадаємо

Ще в листопаді 2023 року президент Володимир Зеленський провів загальнодержавну нараду щодо зміцнення фортифікацій на основних напрямках, де потрібно посилити та прискорити будівництво споруд.

Згодом Кабінет міністрів затвердив новий підхід до будівництва фортифікацій. Згідно з ним, зокрема, оборонні споруди будуватимуть не коштом окремої бюджетної програми, а в межах видатків державного та місцевих бюджетів, а також інших джерел, дозволених законодавством.

А 19 січня уряд виділив рекордну суму на облаштування оборонних рубежів – 17,5 млрд гривень.

Зеленський за результатами засідання Ставки у березні 2024 року оголосив, що в Україні зведуть фортифікаційні споруди завдовжки дві тисячі кілометрів у три лінії.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат