USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Уряд дав доручення обленерго щодо черговості відключень електроенергії

Пріоритетне енергозабезпечення матимуть об’єкти критичної інфраструктури, лікарні та військові підприємства
електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Згідно з документом, пріоритетне енергозабезпечення матимуть об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства та підприємства, які виконують мобілізаційні завдання.

Чому вимикають світло?

Головна причина вимкнення електроенергії – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях.

З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Яка ситуація зі світлом сьогодні?

Сьогодні графіки погодинних відключень діють в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів протягом доби з 00:00 до 24:00.

Тривають аварійно-відновлювальні роботи і планові ремонти. Водночас хмарність в окремих регіонах заважає сонячним електростанціям працювати на максимумі своєї потужності в денні години. Тому для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. 

Читайте також:
У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності
Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява
"Втома" від Шмигаля: Чи можлива відставка прем'єр-міністра України та уряду і що кажуть нардепи та закон?
Скасовуючи графіки в одних областях, їх будуть посилювати для інших. Яка необхідність перевірок енергосистеми і як їх будуть проводити? Скасовуючи графіки в одних областях, їх будуть посилювати для інших. Яка необхідність перевірок енергосистеми і як їх будуть проводити?