USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Уперше в історії українець може стати пілотом у Формулі-1

14-річний українець Олександр Бондарєв приєднався до британської гоночної академії Williams Racing
Український гонщик Олександр Бондарєв
Джерело: відкриті джерела

Британська професійна гоночна академія Williams Racing поповнилася 14-річним українцем Олександром Бондарєвим, який може стати першим в історії українським пілотом у Формулі-1. Про це повідомляється на сайті Williams Racing.

Зазначається, що нещодавно українець завоював титул чемпіона Європи.

Спортивний директор Williams Racing Свен Смітс розповів, що академія певний час стежила за українським молодим талантом.

"У свої 14 років він уже має кілька виняткових досягнень, включаючи перемогу на чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Александр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, і ми з нетерпінням чекаємо підтримки його розвитку, поки він продовжує свій шлях у картингу", – сказав Смітс.

Новини за темою: У Лондоні футбольні зірки зіграли благодійний матч для відбудови ліцею на Чернігівщині

Що відомо про Williams Racing?

Williams Racing – це легендарна незалежна британська команда Формули-1, заснована в 1970-х роках, що має свою історію створення і зробила значний внесок у розвиток автоспорту. Люди світового класу Williams – його найважливіший актив. У складі команди багато легенд Формули-1, зокрема пілоти, які виграли чемпіонат світу. Найвідоміші – Айртон Сенна, Ален Прост, Найджел Менселл, Деймон Гілл, Алан Джонс, Кейо Росберг, Нельсон Піке та інші. Команда також стала дев'ятиразовим переможцем "Кубка конструкторів".

Williams Racing заснувала свою гоночну академію для розвитку молодих спортсменів в автоспорті, кінцевою метою якої є місце гонщика у Формулі-1. Серед нещодавніх випускників академії Логан Сарджент, який дебютував у Формулі-1 цього сезону.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали