USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

United24: Сума благодійних внесків перетнула позначку у 274 млн доларів

До платформи вже долучилися люди зі 110 країн
долари
Джерело: відкриті джерела

Починаючи з травня 2022 року до платформи United24 долучилися люди зі 110 країн. За цей час загальна сума благодійних внесків перетнула позначку у 274 млн доларів. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

В міністерстві відзначили, що United24 – це "фактично "єдине вікно" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України".

Що таке United24

5 травня 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна запускає глобальну ініціативу United24. Перша її складова – онлайн-платформа для збору коштів на підтримку України. А вже 17 травня того ж року Зеленський підписав указ про "невідкладні заходи щодо обʼєднання зусиль для підтримки України". І першим же його пунктом президент постановив "підтримати ініціативу щодо заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників щодо підтримки України".

United24 – це фандрейзингова платформа. Її завдання – стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України.

Кошти надходять на рахунки Національного банку та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога та відбудова України.

Першим амбасадором United24 став відомий футболіст та тренер Андрій Шевченко: "Я представляю Україну на міжнародній футбольній арені багато років. Але сьогодні, коли моя держава потерпає від війни, мій пріоритет – не футбол, а допомога Україні. Я зроблю все можливе, щоб підвищувати обізнаність про потреби України, щоб заохочувати людей долучатися до United24, робити внесок у нашу перемогу".

А на початку червня Андрію Шевченку склала кампанію титулована тенісистка Еліна Світоліна, яка стала другим амбасадором фандрейзингової платформи. Згодом до United24 долучилися боксер Олександр Усик, акторка Барбра Стрейзанд, гурт Imagine Dragons, американський актор і режисер Лієв Шрайбер, астронавт та рекордсмен НАСА Скотт Келлі.

До  речі, українці потрапили до топ-10 найщедріших націй світу у 2022 році. Країни оцінювали за критеріями допомоги незнайомим людям, кількості пожертв та кількості волонтерів. Україна в списку 119 країн посіла 10 місце.

Теги: United24
Читайте також:
Найбільші фонди України зібрали майже 1 мільярд доларів з початку повномасштабної війни Найбільші фонди України зібрали майже 1 мільярд доларів з початку повномасштабної війни