USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Unilever дозволить Росії призивати співробітників, – ВВС

Unilever перебуває під тиском, щоб вийти з Росії, але каже, що ситуація "неясна"
продукція Unilever
Продукція Unilever
Джерело: відкриті джерела

Компанія Unilever заявила, що дозволить вербувати російських співробітників, які будуть відправлені на війну в Україну, якщо їх призвуть. Гігант споживчих товарів, який має близько 3 тис. співробітників у РФ, має комерційну політику, яка охоплює добробут і безпеку працівників, пише ВВС.

За даними видання, у листі до агітаційної групи B4Ukraine компанія зазначила, що дотримуватиметься російського закону про військовий обов’язок. Проте Unilever перебуває під тиском, щоб вийти з Росії, але каже, що ситуація "неясна".

"У повідомленні B4Ukraine компанія Unilever, яка проводить кампанію за припинення діяльності компаній у Росії, щоб завдати шкоди її економіці, говорить, що цілком засуджує війну в Україні як безглуздий акт жорстокості з боку російської держави. І бере на себе відповідальність за своїх трьох тисяч співробітників. Крім того, дотримуються універсальних принципів, включаючи безпеку та благополуччя працівників", – йдеться у повідомленні.

Водночас британська компанія, яка виробляє продукцію, включаючи морозиво Marmite і Cornetto, заявила, що "знає про закон, який вимагає від будь-якої компанії, що працює в Росії, дозволяти найм персоналу, якщо його закликають".

"Ми завжди дотримуємося всіх законів країн, у яких працюємо", – написав директор з комерційних операцій і ланцюга поставок Unilever Регінальдо Ікклесато.

Разом з тим представник компанії відмовився коментувати, чи телефонували російським співробітникам. Прессекретар додав, що "ніхто й надалі не буде отримувати гроші від компанії".

Бізнес компанії у РФ

Unilever сплатила 3,8 мільярда рублів (33 мільйони фунтів стерлінгів або 41,8 мільйона доларів, – ред.) податків російській державі у 2022 році, стільки ж, скільки і в попередньому році.

Більшість її бізнесу в Росії – це засоби особистої гігієни та гігієни, але компанія продовжує постачати морозиво.

Водночас їй не вдалося знайти спосіб продати бізнес, який "російська держава уникає перспективи отримати більше благ і який захищає наших людей".

Санкції ЄС

Днями Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії, які були введені у відповідь на агресію в Україні. Обмеження продовжили ще на шість місяців – до 31 січня 2024 року.

"Рада ЄС вирішила продовжити на шість місяців – до 31 січня 2024 року обмежувальні заходи, спрямовані проти певних секторів економіки РФ", – ідеться в документі.

У раді зазначають, що наразі санкції "складаються з широкого спектра секторальних заходів, включно з обмеженнями щодо фінансів, енергетики, технологій і товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші".

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ