USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Українці явно незадоволені парламентом. Його діяльність схвалюють лише 16% громадян

Рівень схвалення діяльності ВРУ неухильно падає
Верховна рада, депутати
Джерело: Верховна рада

Українські громадяни висловили свою думку про Верховну Раду. Діяльність парламенту, як виявилося, не схвалюють 40% громадян, ще 37% скоріше не схвалюють. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Таким чином, загальний показник негативної думки громадян становив майже 75%.

За даними опитування, повністю схвалюють діяльність парламенту лише 3% серед опитаних, скоріше схвалюють –  16%, ще 5% – не визначилися.

При цьому, згідно з інфографікою, рівень схвалення діяльності ВРУ неухильно падає. Зокрема, у квітні 2022 року повністю схвалювали діяльність Верховної Ради 23% громадян і 41% із числа опитаних – скоріше схвалювали. А вже у вересні 2023 року цей показник знизився до 5% і 22% відповідно.

Новини за темою: Коли, на думку українців, закінчиться війна: Дані опитування

Опитування група "Рейтинг" проводила від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту на всій території України з 17 по 21 лютого 2024 року. Кількість респондентів – 2000 осіб.

Раніше повідомлялося, що у "Слузі народу" налічується 235 депутатів, однак одразу кілька десятків із них хочуть скласти мандат. Основна причина цього явища – нібито відсутність мотивації.

За словами співрозмовника в парламенті, депутати хочуть скласти повноваження, оскільки "всі втомилися від війни", а також з'явилося багато жорстких обмежень, наприклад, неможливість виїхати у відрядження.

 
Читайте також:
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування 64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування