USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Українські бійці зупинили просування російських військ у бік Покровська, – головнокомандувач ЗСУ

За останні шість днів ворог не просунувся ні на метр у Покровському напрямку
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України зупинили просування окупантів біля Покровська, де країна зазнавала значного терору від росіян. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський під час інтерв'ю CNN.

Він зауважив, що Покровський напрямок був епіцентром війни на сході України. Проте українським бійцям вдалося зупинити просування ворожих військ.

"За останні шість днів на Покровському напрямку загарбники не просунулися ні на метр. Іншими словами, наша стратегія працює", – наголосив Сирський.

Крім того, додав, що Україна змогла позбавити окупантів здатності маневрувати та розгортати їхні сили підкріплення з інших напрямків.

Сирський зауважив, що послаблення Росії відчувається й в інших областях. Зокрема, зменшились артилерійські обстріли та інтенсивність штурмів.

Яка ситуація зараз на Покровському напрямку?

Тим часом у зведенні Генерального штабу ЗСУ повідомляють, що протягом доби 4 вересня на Покровському напрямку противник здійснив 27 штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Новогродівка, Новотроїцьке, Гродівка та Михайлівка.

Водночас Сили оборони України стримують натиск військ РФ та відбили 21 атаку. Було відомо, що вдень продовжувалися шість боїв. А втрати ворога на цьому напрямку уточнюють.

Слід додати й те, що 1 вересня в Міноборони Великої Британії повідомляли, що російські терористи прискорили просування до Покровська: перебували у межах 10 км від околиць міста. Аналітики нагадували, що Покровськ є ключовим логістичним вузлом для Донецької області і якщо його буде захоплено, це, ймовірно, подовжить та змінить наявні українські лінії постачання.

Втім, частину військ, які мали посилити наступальну операцію на Покровському напрямку, РФ перекинула до Курської області. Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що наступ ЗСУ у Курській області ефективний, адже забирає додаткові сили окупантів з найгарячіших напрямків фронту.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP