USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Українська тенісистка Костюк здобула найбільшу перемогу у кар'єрі та вперше вийшла у фінал турніру WTA

У півфіналі Костюк здолала п'яту ракетку світу Джессіку Пегулу із США
Марта Костюк
Марта Костюк
Джерело: відкриті джерела

Українська тенісистка Марта Костюк вийшла у фінал хардового турніру WTA 500 у Сан-Дієго. У півфіналі вона здолала п'яту ракетку світу Джессіку Пегулу зі Сполучених Штатів Америки. Це стало найбільшою перемогою у кар'єрі Костюк, передає "Суспільне спорт".

21-річна Костюк, що посідає 34-те місце в рейтингу WTA, стартувала на турнірі у Каліфорнії з перемоги над американкою Енн Лі (2:1).

У другому колі за підсумками двох сетів Марта вибила австралійку Тайлу Престон, а у чвертьфіналі у трьох партіях пройшла "нейтральну" росіянку Анастасію Павлюченкову.

"З Пегулою, що проводила перший турнір після Australian Open-2024, Костюк зустрілась утретє в кар'єрі. Перші два матчі – в Цинциннаті у 2022 році та на Australian Open-2023 – виграла американка", – йдеться у матеріалі.

Тепер Костюк вдруге у кар'єрі зіграє у фіналі турніру WTA та вперше – на рівні категорії 500. У 2023 році українка виграла дебютний титул WTA 250 в Остіні.

Фінал турніру в Сан-Дієго відбудеться у ніч проти 4 березня, орієнтовно о 1:00 за Києвом. Там Костюк зіграє проти британки Кеті Бултер (49-те місце в рейтингу WTA).

Раніше ми повідомляли, що п’ять українських спортсменок увійшли до топ-35 найкращих тенісисток світу. Цей показник є національним рекордом.

Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд