USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна зупинила російську армію на Харківському напрямку, – розвідка Британії

За даними британської розвідки, росіяни продовжують атакувати Вовчанськ, ЗСУ відбивають більшість атаки
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Україна стабілізувала наступ окупантів на Харківському напрямку. Імпульс Росії стримав український опір. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі (X).

Як зазначається у зведенні, росіяни продовжують атакувати Вовчанськ, ЗСУ відбивають більшість атаки.

У розвідці додають, що росіяни, ймовірно, контролюють село Бугруватка на півночі Харківської області і намагаються встановити контроль над сусідньою переправою через річку Сіверський Донець. Це загрожує флангу та тилу українських сил, що обороняються у самому Вовчанську.

Також російська армія атакує у напрямку села Липці, але істотного прогресу немає.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що окупаційні війська нібито хочуть створити "буферну зону" на півночі Харківської області. Британська розвідка вважає, що росіяни не мають успіху.

"Північний Харківський фронт, ймовірно, стабілізувався, а російський територіальний контроль фрагментований і не об’єднаний. Успіх Росії на цій осі буде обмеженим протягом наступного тижня, оскільки початковий імпульс Росії було стримано українським опором", – заявили у розвідці.

Про ситуацію на фронті

Скрізь, де загарбники продовжують атаки, вони зазнають значних втрат, наголошують у Генштабі. Зокрема, ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи, йдеться у зведенні Генштабу.

Повідомляється, що окупанти тричі намагалися штурмувати позиції українських військ. Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Крім того, ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці – триває бій. Українські підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони.

За даними Інституту вивчення війни, росіяни розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області з обмеженими силами. Тому цей наступ став для них провальним.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"