USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Україна збільшить виробництво дронів та далекобійної зброї наступного року, – Умєров

В планах також виробництво балістичних ракет
Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров

Джерело: відкриті джерела

У 2025 році Україна планує збільшити виробництво зброї. Йдеться про дрони та далекобійну зброю, зокрема балістичні ракети. Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час виступу на Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2) у Києві.

"Ми вже інвестували чотири мільярди доларів у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Наш пріоритет – розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами", – сказав глава оборонного відомства. 

За його словами, Міноборони хоче залучити іноземних партнерів до створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії. Важливими елементами співпраці є укладення багаторічних контрактів на виробництво, постачання та технічне обслуговування озброєння, що дозволить задовольняти потреби українських Сил оборони на довгострокову перспективу.

У Міністерстві оборони повідомили, що участь у цьогорічному форумі взяли понад 280 компаній. Під час заходу були укладені нові важливі угоди, які посилять оборонні можливості України. Форум став важливим кроком на шляху до залучення фінансової підтримки партнерів та подальшого розвитку українського оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо, в Україні мають намір до кінця року виготовити не менше ніж 1,5 мільйона дронів для потреб Збройних сил.

Нещодавно міністр оборони Рустем Умєров зауважував, що Україна здатна виробляти більш ніж декілька мільйонів дронів на рік. За словами посадовця, цьогоріч влада повідомила ринку про намір закупити понад мільйон дронів.

А від початку 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації 70 нових боєприпасів для безпілотників.

Читайте також:
США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети
Росія модифікувала авіабомби, тепер вони долітають до Запоріжжя Росія модифікувала авіабомби, тепер вони долітають до Запоріжжя
Саме українські боєприпаси тримали фронт, поки не було достатньої допомоги від США, – Умєров Саме українські боєприпаси тримали фронт, поки не було достатньої допомоги від США, – Умєров
Варто припинити дискусії про Варто припинити дискусії про "червоні лінії" і зняти обмеження для України на застосування зброї в глиб Росії, – прем’єр Данії