USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна з початку війни повернула 517 дітей, але завдання – повернути всіх, – омбудсман

Загалом Україна повернула понад три тисячі осіб, зокрема військових і цивільних
війна діти депортація
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Країни світу мають терміново долучитися до розв'язання питання про повернення всіх українців додому, оскільки наразі Україна повернула понад три тисячі людей, зокрема 517 дітей, а завдання – повернути всіх. Про це заявив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

"Мав честь модерувати панель "Гуманітарний напрямок української "формули миру": боротьба за повернення жертв насильницького переміщення, включно з депортованими дітьми та військовополоненими" на четвертій зустрічі радників із втілення "формули миру" в Давосі", – сказав омбудсман.

У своєму виступі Лубінець зазначив, що наразі вдома 517 дітей, 2828 дорослих, серед яких лише 150 цивільних.

"А наше завдання – повернути всіх! Тому міжнародна спільнота має негайно консолідувати свої зусилля в цьому напрямку", – уточнив він.

Також, за словами уповноваженого з прав людини, на форумі окремо порушили питання про повернення українських військовополонених і жахливого порушення норм міжнародного гуманітарного права щодо них: нелюдських умов утримання, тортур, страт.

"Робота в Давосі – це важливий крок для повернення наших людей додому та допомоги Україні. Ми очікуємо і працюємо заради результатів", – додав Лубінець.

Нагадаємо, раніше омбудсман розповідав, що у Росію під "тимчасову опіку" передали щонайменше 380 дітей з України. 

Також ми писали, що станом на 1 січня 2024 року з початку повномасштабного вторгнення Росія вбила 514 українських дітей.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат