USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Україна з початку війни повернула 517 дітей, але завдання – повернути всіх, – омбудсман

Загалом Україна повернула понад три тисячі осіб, зокрема військових і цивільних
війна діти депортація
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Країни світу мають терміново долучитися до розв'язання питання про повернення всіх українців додому, оскільки наразі Україна повернула понад три тисячі людей, зокрема 517 дітей, а завдання – повернути всіх. Про це заявив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

"Мав честь модерувати панель "Гуманітарний напрямок української "формули миру": боротьба за повернення жертв насильницького переміщення, включно з депортованими дітьми та військовополоненими" на четвертій зустрічі радників із втілення "формули миру" в Давосі", – сказав омбудсман.

У своєму виступі Лубінець зазначив, що наразі вдома 517 дітей, 2828 дорослих, серед яких лише 150 цивільних.

"А наше завдання – повернути всіх! Тому міжнародна спільнота має негайно консолідувати свої зусилля в цьому напрямку", – уточнив він.

Також, за словами уповноваженого з прав людини, на форумі окремо порушили питання про повернення українських військовополонених і жахливого порушення норм міжнародного гуманітарного права щодо них: нелюдських умов утримання, тортур, страт.

"Робота в Давосі – це важливий крок для повернення наших людей додому та допомоги Україні. Ми очікуємо і працюємо заради результатів", – додав Лубінець.

Нагадаємо, раніше омбудсман розповідав, що у Росію під "тимчасову опіку" передали щонайменше 380 дітей з України. 

Також ми писали, що станом на 1 січня 2024 року з початку повномасштабного вторгнення Росія вбила 514 українських дітей.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону