USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна вже била по Росії американською зброєю

Ні США, ні Україна офіційно це поки не підтвердили
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

Зброя, яку Україні надали Сполучені Штати Америки, вже відпрацювала по території Росії. Про це пише Associated Press з посиланням на анонімного західного посадовця, ознайомленого з цим питанням.

Проте зазначається, що ця зброя використовувалася згідно з дозволом президента Джо Байдена. Її дозволено було використовувати лише з метою захисту Харкова.

США наразі не підтверджували, що Україна завдавала таких ударів. А речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що не може цього підтвердити, оскільки Сполучені Штати не можуть день у день знати, по чому саме завдає ударів Україна й це відбувається на тактичному рівні.

Які країни дозволили Україні бити по РФ?

Раніше уряд США дозволив Україні використовувати їхню зброю в обмежених масштабах проти цілей на території Росії. Це стосується лише контрударів на захист східноукраїнського міста Харків.

До того ж Німеччина дозволила Україні бити наданою нею зброєю по території Росії. Перед цим було відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав президента Франції Еммануеля Макрона стосовно цього питання. Шольц заявляв, що погоджується з президентом Франції, якщо Київ дотримуватиметься міжнародного права під час розміщення поставленої йому зброї.

Тепер у списку тих, хто надав дозвіл Україні бити по РФ їхньою зброєю, – 14 країн. Серед них Франція, Велика Британія, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Нідерланди, Швеція, Чехія, Фінляндія, США і Німеччина.

До того ж кандидат політичних наук, експерт-міжнародник Станіслав Желіховський в ефірі ТАК TV заявив, що рано чи пізно Україна отримає зелене світло на удари по всій території РФ.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом