USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Рано чи пізно дозвіл США бити американською зброєю по прикордонню РФ розшириться на всю територію, – експерт

На думку Желіховського, Україна не зможе перемогти, якщо не буде атакувати ті об'єкти, які є в самій Росії
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

Дозвіл Сполучених Штатів Америки бити по прикордонню Росії – "проміжний". Рано чи пізно Україна отримає зелене світло на удари по всій території РФ. Таку думку висловив кандидат політичних наук, експерт-міжнародник Станіслав Желіховський в ефірі ТАК TV.

Він нагадав, що вже понад десять країн дали згоду Україні використовувати свою зброю по тих чи інших об'єктах, що знаходяться на території РФ.

"Деякі ставлять обмеження. Наприклад, США. Ми бачимо, що з тих сигналів, які надсилаються, зокрема, від держсекретаря Ентоні Блінкена, що можна бити поруч із Харківською областю, щоб можна було нейтралізувати загрози, які є. Я думаю, це тимчасове рішення або навіть проміжне, тому що рано чи пізно офіційний Вашингтон повинен буде дати дозвіл бити по всій території РФ, де можна буде дотягнутися західним озброєнням", – зазначає експерт.

За словами Желіховського, Україна не зможе перемогти, якщо не буде атакувати ті об'єкти, які є в самій Росії.

Новини за темою: Столтенберг привітав рішення партнерів дозволити Україні бити по Росії західною зброєю

Як відомо, Сполучені Штати Америки дозволили Україні використовувати їхню зброю в обмежених масштабах проти цілей на території Росії. Це стосується лише контрударів на захист східноукраїнського міста Харків.

Проте, як пише "Голос Америки" з посиланням на представника Ради нацбезпеки США Майкла Карпентера, Штати, ймовірно, дали дозвіл завдавати ударів по Росії не тільки в районі Харківської області, а й у районі Сумської області.

Нова політика Сполучених Штатів дозволить українським силам використовувати артилерію і запускати ракети малої дальності з пускових установок HIMARS проти командних пунктів, складів зброї та інших об'єктів на російській території, які використовуються російськими військами для здійснення нападу на Харків на північному сході України.

Варто зазначити, що українська сторона тривалий час домагалася такого дозволу від США. Наразі понад десять країн-союзників України дали зелене світло для ударів своєю зброєю по Росії.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом