USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Україна втратила дві позиції в рейтингу найвпливовіших паспортів світу

Наразі український паспорт посідає 32-ге місце
паспорт
Джерело: відкриті джерела

Український паспорт опустився з 30-го на 32-ге місце в міжнародному рейтингу найвпливовіших паспортів світу. Про це йдеться у звіті компанії Henley & Partners.

Наразі український паспорт ділить 32-ге місце з Гренадою та Сент-Люсією. Власники українського паспорта можуть подорожувати без візи або з отриманням візи після прибуття до 148 країн.

Також зазначається, що Україна входить до топ-5 країн із найбільшим поліпшенням рейтингу за останні 10 років.

Перше місце в рейтингу найвпливовіших паспортів посіли одразу 6 країн: Франція, Німеччина, Італія, Японія, Сінгапур та Іспанія. Останнє місце в рейтингу посів Афганістан.

Джерело: Henley & Partners

Що відомо про рейтинг Henley & Partners?

Індекс паспортів компанії Henley & Partners являє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс аналізує візові правила понад 200 країн і територій та ранжує їх за кількістю країн безвізового в'їзду.

Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн світу, до яких її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття). Індекс паспортів є першим в історії міжнародним рейтингом країн за свободою пересування громадян, що відображає міжнародні відносини і статус країн на світовій арені.

Нагадаємо, ми писали, що Україна опустилася в оновленому рейтингу найпотужніших армій світу. Українська армія посіла 18-те місце та має індекс потужності 0,2598, тоді як 0,0000 вважається ідеальним показником.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні