USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна увійшла до списку найнебезпечніших країн світу у 2024 році

Також небезпечними країнами вважаються, зокрема, Сирія, Ірак, Афганістан та Лівія
війна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Південний Судан, Афганістан, Сирія, Лівія та Сомалі були названі найнебезпечнішими країнами для відвідування у 2024 році. Також у цьому списку опинилася й Україна, яка другий рік поспіль показує надзвичайно високі ризики, пов’язані з безпекою для життя і здоров’я через повномасштабне вторгнення Росії. Про це повідомляє видання The Independent із посиланням на результати нового дослідження від медичної консалтингової компанії International SOS.

Зазначається, що автори дослідження створили інтерактивну карту, яка інформує мандрівників і компанії про потенційні загрози у різних країнах світу.

"Вона об’єднує рейтинги ризиків для здоров’я та безпеки, відображаючи вплив таких подій, як поточні конфлікти в Україні та між Ізраїлем і ХАМАСом", – йдеться у дописі.

Також цього року карта вперше включає рейтинги, засновані на небезпеці зміни клімату.

"Країни були оцінені за кожною категорією ризику – медичний, безпековий та зміна клімату – за п’ятирівневою шкалою від "низького" до "дуже високого" для медичних та кліматичних змін і від "незначного" до "екстремального" для безпеки", – додають автори.

З точки зору "безпеки" Україна, Сирія, Ірак, Афганістан, Лівія, Ємен, Південний Судан, Центральноафриканська Республіка та Сомалі отримали найвищий рівень попередження "екстремальний", уточнюється в публікації.

Зростання безпекових ризиків також реєструються в частині Лівану, палестинських територій, Росії та африканського регіону Сахеля, частини Колумбії. Вони пов’язані зі зростанням злочинності і заворушень.

"Рейтинги ризику знизилися для Сальвадору та деяких регіонів Непалу внаслідок стійких тенденцій до зниження низки факторів ризику", – зауважують автори.

Безпекові ризики в Україні
Джерело: скріншот

Найбезпечніші країни тим часом знаходяться в Європі. Це Ісландія, Люксембург, Норвегія, Швейцарія та Данія.

У категорії "медицина" серед країн з "дуже високим" ризиком опинилися Сирія, Ірак, Афганістан, Ємен, Північна Корея, палестинські території, Гаїті, Лівія, Нігер, Буркіна-Фасо, Гвінея, Гвінея-Бісау, Сьєрра-Леоне, Ліберія, Судан, Південний Судан, Центральноафриканська Республіка, Еритрея, Бурунді та Сомалі.

Медичні ризики
Джерело: скріншот

У категорії "зміни клімату" до країн із "дуже високим" ризиком належать Сирія, Ірак, Афганістан, Ємен, Чад, Нігер, Малі, Нігерія, Центральноафриканська Республіка, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Демократична Республіка Конго та Мозамбік.

Кліматичні ризики
Джерело: скріншот

А от Велика Британія отримала "низький" рейтинг за всіма трьома категоріями ризиків, додають у виданні.

Раніше ми повідомляли, що західні чиновники все частіше висловлюють припущення, що війна Росії проти України може затягтися ще на п'ять років, враховуючи, що ні Росія, ні Україна не готові здатися, але й не здатні зробити прорив.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням