USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Україна повернула тіла ще 77 загиблих захисників

Тіла передадуть представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих
повернули загиблих
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні відбувся черговий репатріаційний захід, за результатами реалізації якого в Україну повернено загиблих військовослужбовців: на підконтрольну уряду України територію сьогодні повернено тіла (останки) 77 оборонців України. Про це інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

"Робота з підготовки до репатріаційного заходу велася тривалий час. Полеглих оборонців України було повернено завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України (Секретаріат уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин), ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України у Сумській області, ДПС України, іншими представництвами структур сектора безпеки та оборони України", – йдеться в повідомленні.

ЗС України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних спеціалізованих установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

Раніше повідомлялося, що зниклими безвісти за особливих обставин можуть вважатися близько 25 тисяч українців. Йдеться насамперед про тих, хто є цивільними заручниками у російському полоні.

Крім того, нещодавно стало відомо, що тепер розшуком зниклих безвісти займатиметься МВС. Раніше це входило до обов'язків Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Міністерство внутрішніх справ стане головним органом, який реалізує державну політику у сфері дотримання норм Міжнародного гуманітарного права на всій території України в питанні розшуку зниклих безвісти.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі