USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Україна підписала з компанією Baykar три нові угоди, – Камишін

Підписання відбулось в рамках міжнародної виставки авіаційної техніки Teknofest-2023
Угода з Baykar 30.04.2023
Джерело: Телеграм/Камишін

Україна уклала з турецькою компанією Baykar, яка виробляє безпілотники Bayraktar, нові угоди. Про це у Telegram повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Деталі

Всього підписано три угоди. Вони укладені у Туреччині під час міжнародної виставки авіаційної техніки "Teknofest 2023". Українська делегація, за словами міністра, приїхала туди у пошуках шляхів посилення українського ОПК.

Деталі трьох угод міністр не повідомив.

"Деталі не розкажу та запевняю, ці контракти дають нашій країні експортний виторг і зброю нового покоління", – додав чиновник.

Завод для виробництва Bayraktar в Україні

Нагадаємо, ще у серпні минулого року уряд Туреччини затвердив двосторонню угоду щодо будівництва заводу "Байрактарів" в Україні та направив її до парламенту на ратифікацію. Про це розповідав посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар.

Він заявляв, що власник компанії вже придбав земельну ділянку в Україні, розробив проєкт самого заводу та готовий реалізувати його до кінця.

"І воно (зобов'язання розпочати будівництво заводу в Україні, - ред.) не лише політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, стоятимуть комплектуючі українського виробництва", – зазначав Боднар.

До речі, у Туреччині поставили на озброєння перший у світі корабель для використання ударних безпілотників.

Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров 97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти