USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна отримає від США 1,5 млрд доларів на енергетичний сектор і гуманітарні потреби

Конкретно на енергетику Київ отримає понад 800 млн доларів
енергетика

Українські енергетики працюють над відновленням

Джерело: відкриті джерела

США виділяють один із найбільших невійськових пакетів допомоги для України на суму 1,5 млрд доларів, які підуть на енергетичний сектор і гуманітарні потреби. Про це заявила повідомила віцепрезидентка США Камала Гарріс на саміті миру в Швейцарії.

Пакет допомоги включає 500 млн у вигляді нового фінансування енергетичної допомоги та перенаправлення раніше оголошених 324 млн на аварійний ремонт енергетичної інфраструктури та інші потреби в Україні.

Новини за темою: Взимку світла може не бути по п'ять-шість годин на добу: В Yasno розповіли, як підготувати свої домівки

Також понад 379 млн доларів буде спрямовано на гуманітарну допомогу від держави та USAID для розв'язання нагальних потреб біженців, внутрішньо переміщених осіб та громад, які постраждали від жорстокої війни Росії проти українського народу.

Ще США планують надати додаткові 300 млн доларів на підтримку цивільної безпеки України для закупівлі рятувального обладнання для українських прикордонників і правоохоронних органів.

Ситуація в українській енергосистемі на 15 червня

Сьогоні світло вимикатимуть по всій Україні з 08:00 до 23:00. З 16:00 до 20:00 обмеження будуть діяти для більшості споживачів.

Причина – знижена обота СЕС через хмарність в областях. А також в ремонт вийшов черговий атомний блок.

Вже наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою, ніж цього, попередили в "Укренерго".

Як відомо, енергетичний сектор України через повномасштабне вторгнення Росії зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму 56,2 млрд доларів. Водночас потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів, становлять 50,5 млрд доларів.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"