USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Ситуація зі світлом відчутно погіршиться наступного тижня, – "Укренерго"

Черговий енергоблок АЕС йде на ремонт
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою, ніж цього. Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв’ю "Українській правді".

Він зазначив, що уникнути відключень побутових споживачів не вдасться через два фактори. Це – прогнозоване зростання енергоспоживання через повернення спеки і виведення в ремонт чергового енергоблока АЕС.

"Ми будемо мати справу відзавтра вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня – ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС. Це пов’язано саме з ремонтною кампанією", – каже очільник "Укренерго".

Кудрицький пояснив, що саме відбувається під час "ремонтної кампанії" на енергоблоці. Мова йде про перевантаження палива.

"Оскільки паливо має здатність виробляти енергію тільки певний час, і коли воно вигорає – його треба точно міняти. Тому ці речі дуже важко якось "посунути" в часі. Це можна відтермінувати на декілька днів, або на тиждень такий ремонт, але точно його не можна повністю усунути, тому що це пов’язано саме з кампанією із перевантаження палива на АЕС", – зазначив він.

Яка ситуація зі світлом буде завтра?

Завтра світло будуть відключати по всій Україні з 08:00 до 23:00. З 16:00 до 20:00 обмеження будуть діяти для більшості споживачів.

Причина – знижена робота СЕС через хмарність в областях. А також в ремонт вийшов черговий атомний блок.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ
Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno
УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій