USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Україна отримає норвезькі системи для знищення дронів

Йдеться про систему Cortex Typhon C-UAS, яка була розроблена нещодавно
шахед дрон
Джерело: відкриті джерела

Уряд Норвегії повідомив про передачу Україні системи для знищення БпЛА Cortex Typhon C-UAS виробництва Kongsberg Defence & Aerospace. Про це йдеться на сайті компанії.

Kongsberg Defense & Aerospace отримала контракт на постачання в Україну нещодавно розробленої системи захисту від безпілотників на суму 740 мільйонів норвезьких крон (понад 71 млн доларів).

Постачання цієї системи фінансується через очолюваний Великою Британією Міжнародний фонд для України (IFU), основним донором якого є Норвегія.

"Це значно посилить український потенціал боротьби з безпілотниками і допоможе захистити українське населення та інфраструктуру", – зазначив директор Kongsberg DA Ерік Лі.

Cortex Typhon C-UAS – це нещодавно розроблена система захисту від дронів, зібрана з компонентів від Teledyne Flir, Kongsberg і бронетехніки.

Системи для знищення БпЛА Cortex Typhon C-UAS
Джерело: відкриті джерела

Дрони для ЗСУ

Ми писали, що німецька збройова компанія Rheinmetall збирається до кінця року передати Україні новітні дрони Luna NG, вперше представлені лише навесні. 

Як повідомлялося, в останніх атаках на Москву, ймовірно, використовувалися нові українські дрони камікадзе "Бобер". Що відомо про цей дрон, розповідаємо тут.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону