USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна отримає норвезькі системи для знищення дронів

Йдеться про систему Cortex Typhon C-UAS, яка була розроблена нещодавно
шахед дрон
Джерело: відкриті джерела

Уряд Норвегії повідомив про передачу Україні системи для знищення БпЛА Cortex Typhon C-UAS виробництва Kongsberg Defence & Aerospace. Про це йдеться на сайті компанії.

Kongsberg Defense & Aerospace отримала контракт на постачання в Україну нещодавно розробленої системи захисту від безпілотників на суму 740 мільйонів норвезьких крон (понад 71 млн доларів).

Постачання цієї системи фінансується через очолюваний Великою Британією Міжнародний фонд для України (IFU), основним донором якого є Норвегія.

"Це значно посилить український потенціал боротьби з безпілотниками і допоможе захистити українське населення та інфраструктуру", – зазначив директор Kongsberg DA Ерік Лі.

Cortex Typhon C-UAS – це нещодавно розроблена система захисту від дронів, зібрана з компонентів від Teledyne Flir, Kongsberg і бронетехніки.

Системи для знищення БпЛА Cortex Typhon C-UAS
Джерело: відкриті джерела

Дрони для ЗСУ

Ми писали, що німецька збройова компанія Rheinmetall збирається до кінця року передати Україні новітні дрони Luna NG, вперше представлені лише навесні. 

Як повідомлялося, в останніх атаках на Москву, ймовірно, використовувалися нові українські дрони камікадзе "Бобер". Що відомо про цей дрон, розповідаємо тут.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров