USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Rheinmetall передасть Україні новітні дрони-розвідники

Безпілотник важить 40 кг, час польоту становить до восьми годин
Дрон Luna
Дрон Luna
Джерело: відкриті джерела

Німецька збройова компанія Rheinmetall збирається до кінця року передати Україні новітні дрони Luna NG, вперше представлені лише навесні. Про це повідомила з посиланням на власні джерела Bild.

Це дрон-розвідник, який перевершує попередню модель Luna за всіма основними характеристиками. Такі дрони можна використовувати як для розвідки, так і для розгортання мережі LTE, перехоплення чи глушіння зв'язку.

У комплекти постачання входять наземна станція керування з кількома безпілотниками та стартова катапульта. Безпілотник важить 40 кг, час польоту становить до восьми годин. Апарат здатний виконувати завдання на відстані до 100 км та на висоті до 5 км, йдеться на сайті Rheinmetall.

Luna NG також має версію, здатну нести озброєння, проте вона не постачатиметься Україні, пише Bild.

Вартість контракту і кількість дронів, що передаються Україні, не розкриваються.

Нагадаємо, Rheinmetall стала одним з найважливіших постачальників зброї для України. На початку серпня стало відомо, що компанія придбала 50 танків Leopard 1 у бельгійської компанії OIP Land Systems і готується передати частину з них Україні.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки